16. kolo
16.12.2007 15:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Citta di Palermo 1:3

Palermo potvrdilo dobrou formu a zásluhou Cavaniho, vlastního gólu Langelly a Amauriho překazilo vynikající bilanci domácích na vlastním stadionu a zvítězilo 3:1.

Domácí nezačali příliš dobře, nedařila se jim rozehrávka a zbytečně ztráceli míč. Hosté z Palerma dlouho neváhali a již ve 13. minutě těchto chyb využili. Na rohový kop si naběhl Cavani a precizní hlavičkou překonal gólmana Coppolu. Atalanta se nezmohla na žádnou odpověď a za nedlouho mohla prohrávat už o dvě branky, ale tentokrát Cavani Coppolu nepřekonal. První šance Atalanty přišla v 18. minutě, kdy z uctivé vzdálenosti vypálil Guarante, ale Fontana si se střelou poradil. Ani tato střela však domácí hráče nijak nepovzbudila a hosté hře dále dominovali. Po půl hodině hry přišla pro domácí další rána, když hřiště musel opustit zraněný Simone Inzaghi. Na hřiště vběhl dvaadvacetiletý Marino Defendi. Ve 32. minutě spálil hostující Miccoli stoprocentní šanci, když v akci jeden na jednoho neprostřelil Coppolu. Svěřenci trenéra Guidolina si chuť zpravili o chvíli později. Biava hlavičkou lehce změnil směr centrovaného míče, který se nakonec dostal až k domácímu Langellovi a od něj se míč nešťastně odrazil do branky. Ve 35. minutě tak zásluhou vlastní branky vedlo Palermo 2:0.

Ve druhém poločase to už vypadalo, že se domácí hráči trochu probrali, ale tento stav netrval příliš dlouho, protože po necelých deseti minutách hry se z branky opět radovali hosté. Amauri skvěle zužitkoval Zaccardův centr z levé strany a definitivně rozhodl o osudu utkání. Atalantu příliš neprobudil ani třetí gól, ale přesto se v 62. minutě mohli radovat, když se trefil Tissone a snížil na 1:3 z pohledu domácích. Palermo už poté hrálo ze zabezpečené obrany a Atalantu k ničemu nepustilo.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele