12. kolo
11.11.2007 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - Udinese Calcio 1:2

Domácí Fiorentina nevyužila možnost vyhřívat se na první pozici v Serii A. Protože zápas vedoucího Interu s Laziem byl odložen kvůli smrti fanouška římského klubu, v případě výhry by to byl právě tým z Florencie, kdo by se ujal první příčky. Fiorentina však nestačila na Udinese a krom možnosti vést Serii A přišla také o svou domácí neporazitelnost, která čítala již 22 zápasů.

Oba celky začaly velmi živě a první větší šance utkání se zrodila již ve čtvrté minutě. Fiorentina zahrávala rohový kop a obránce Per Kroldrup hlavičkoval na bránu. Balón však zablokoval brazilský obránce Felipe a hned založil protiútok. Vysunul Quagliarellu, který však s šancí naložil prachbídně a brankář Frey neměl s propagační střelou italského útočníka potíže.

Další příležitost měl domácí nejlepší střelec Adrian Mutu, ale balón od Semioliho netrefil ideálně. Ve 23. minutě však rozesmutnil domácí fanoušky Fabio Quagliarella, který po Zápotočného centru uklidil hlavou míč za Freyova záda. Fiorentinu ovšem obdržená branka vůbec nerozhodila, neboť odpověděla téměř okamžitě. Fabio Liverani uplatnil důraz a vybojoval míč na kraji pokutového území hostí, posadil ho na hlavu Gianpaola Pazziniho a Handanovič musel poprvé a naštěstí pro Udinese naposled lovit míč z brány – 1:1.

O poločase byl kouč Fialek nucen stáhnout střelce vyrovnávacího gólu Pazziniho, který měl nakopnutou nohu od obránce Udinese. Nahradil ho Christian Vieri. Hned po zahájení druhé půle začala Fiorentina opět hrozit. Riccardo Montolivo hlavou trefil břevno, po nezdařilém odkopu Handanoviče. V 68. minutě strhl vedení na stranu hostí kapitán Antonio Di Natale. Vřítil se do pokutového území fialek, zpracoval centr od kolegy z útoku Pepého a napálil míč od břevna do branky domácích.

Hosté mohli vedení ještě navýšit a rozhodnout tak zápas. Per Kroldrup se však skvěle vrátil a čistě obral o míč Quagliarellu, který už mířil sám na Freye. Domácí se po zbytek utkání tlačili dopředu, ale byli brzděni početní nevýhodou. V 80. minutě dostal totiž červenou kartu stoper Manuel Pasqual po faulu na Simona Pepého. Domácí by si sice zasloužili remízu, jelikož kontrolovali hru a byli lepším týmem, ale byli potrestáni skvělými protiútoky Udinese a chybami ve vlastní koncovce.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.espn.go.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Domácí neprohrají, tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele