19. kolo
19.01.2008 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - FC Turín 2:1

ACF Fiorentina doma dokázala přehrát odvážné FC Turín 2:1. Fiorentina udeřila dvakrát z pokutových kopů. Nejprve dal svůj dvoustý gól v Itálii veterán Christian Vieri, a pak rozhodl velmi drzou penaltou Adrian Mutu.

Toro přijelo do Florencie v ne zrovna ideálním složení. Matteo Rubin, Tommaso Vailatti, Nicola Ventola, Alessandro Rosina, Marco Motta a Gianluca Comotto svému týmu chyběli ať už pro zranění, nebo pro trest za karty. Viola neměla takové problémy se složením týmu. Cesare Prandelli akorát nevěděl, zda-li má nasadit Giampaola Pazziniho po jeho povedeném pohárovém utkání. Pazzini nakonec do zápasu nezasáhl.

Turín hned ze začátku začal důsledně bránit a první výraznější šance tak přišla až v 18. minutě. Mario Alberto Santana vyslal pas napříč vápnem, ale gólman Matteo Sereni balón včas zachytil. O chvíli později vyzkoušel pozornost Sereniho dalekonosnou střelou Christian Vieri. Fiorentina pokračovala v obstřelování branky hostí. Pokusy Montoliva, Vieriho ani Mutua však do sítě nezapadly. Už běžel nastavený čas první půle, když Marco Di Loreto zfauloval Adriana Mutua. Sudí Tagliavento posoudil zákrok jako penaltový a exekuce se ujal Christian Vieri. S přehledem proměnil a mohl oslavovat svůj jubilejní dvoustý gól v italských soutěžích.

Po přestávce se hosté zavřeli zpět do své obranné krusty a vyčkávali. Taktika se jim vyplatila v 58. minutě. Přímý kop Turína sklepl Saša Bjelanovič a Vincenzo Grella napálil míč z první k tyči – 1:1. Fabio Liverani mohl strhnout vedení zpět na stranu domácího celku, avšak zpětná přihrávka od Mutua mu šla na slabší pravou nohu a míč tak letěl hodně vedle brány. Několik okamžiků poté dosáhl Matto Sereni na centr Santany, který směřoval přesně na nohu volného Vieriho. Další šance zazdili Vieri s Mutuem. Domácí chtěli vyhrát, avšak ne a ne to tam spadnout.

V 76. minutě se však Fialky konečně dočkaly. Mutu využil chyby v defenzivě Toro, když jednoduše obral Salvatoreho Lannu o míč. Lanna ho však následně fauloval a sudí daroval Mutuovi druhou penaltu. Tentokráte se ji ujal sám a troufalým padáčkem přehodil Sereniho. V závěru mohl ještě navýšit vedení Violy vystřídavší Martin Jørgensen, ale Sereni opět zasáhl výtečně.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fiorentina je favoritem tohoto utkání, přeji ale FC Turín, body by se mu náramně hodily. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Velká škoda ! Bohužel se Turínští přibližují sestupovým pozicím, ale zlepšení určitě přijde !!! A kde byl Alváro Recoba ???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele