17. kolo
23.12.2007 15:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - Cagliari Calcio 5:1

Fiorentina na svém stadionu uštědřila poslednímu Cagliari pěkný debakl. Dva góly dal Adrian Mutu, další dvě branky přidal Mario Santana, jednou se trefil Riccardo Montolivo a jediný gól hostí dal Fini. Dohromady to čítá 5:1 pro Violu.

Viola, přestože v poháru UEFA postoupila do dalších bojů, do dnešního utkání nevyhrála v Serii A pět utkání v řadě. Zpravila si chuť až pěti brankami v síti Cagliari. Hosté ze Sardinie prožili opravdu chaotický týden. Trenér Nedo Sonetti rezignoval a tým povolal zpět trenéra Marka Giampaola měsíc po jeho odvolání.

Domácím ke vstřelení první branky utkání stačily pouze tři minuty. Adrian Mutu našel ve vápně Riccarda Montoliva, který svou pravačkou rozpoutal přestřelku. Hned za tři minuty dokázali hosté odpovědět. Pasquale Foggia předvedl senzační úprk po levé straně, poté zasekl a přesný centr poslal na Michela Finiho, který míč bez problémů dopravil za Lupatelliho záda. Hosté se o několik minut později dokonce mohli ujmout vedení. Avšak Cristiano Lupatelli nejprve vyrazil Mancosuovu pumelici a poté ještě zlikvidoval Finiho dorážku. Hra byla velmi otevřená a ještě před přestávkou poslal Fialky do vedení Adrian Mutu. Na přední tyči dosáhl na centr Martina Jørgensena a přesnou hlavičkou k tyči rozjásal domácí fanoušky podruhé. V nastaveném čase navíc rumunský šutér přidal ještě jednu branku. Paolo Bianco poslal v pokutovém území k zemi Vieriho. Nařízenou penaltu pak poslal Mutu pod břevno a nedal Marruoccovi nejmenší šanci.

Adrian Mutu, hvězda utkání, zařídil krátce po začátku druhé půle čtvrtou branku domácích. Zpětnou přihrávkou vybídl k zakončení Maria Alberta Santanu, který přízemní střelou nasadil gólmanovi Marruoccovi housle. Cagliari se však nevzdávalo. Joaquin Larrivey měl několik příležitostí, ale vše skončilo nad bránou Lupatelliho. Konečný výsledek stanovil v 80. minutě svou druhou trefou Mario Santana. Obešel Cristiana Del Grossa a krásnou střelou vymetl pavučinku ve vzdálenější šibenici Marruoccovi branky.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fiorentina má navrch, tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele