8. kolo
21.10.2007 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AC Siena 3:0

Fiorentina po výborném výkonu porazila v toskánském derby Sienu a udržela se na druhé příčce. Siena se nezmohla téměř na nic, a tak zaslouženě prohrála.

Fiorentina vstoupila do zápasu velice aktivně. Hned v úvodu zkoušel štěstí ránou z 20 metrů Montolivo, ale branku netrefil. Po necelé minutě se na branku hostů hrnul další útok. Levý obránce Manuel Pasqual, který dělal obráncům Sieny velké problémy po celé utkání, prolétl po levé straně a krásným centrem našel Pazziniho, který hlavou mířil těsně vedle levé tyče.

První gól přišel v 15. minutě, kdy si Pazzini sklepl přihrávku Semioliho a prostřelil brankáře Eleftheropoulose. Útočná dvojice Mutu - Pazzini byla velice aktivní a ve 28. minutě málem zvýšila náskok. Nádherná spolupráce těchto útočníků vyvrcholila Pazziniho střelou, kterou zblokoval sienský obránce Portanova. Zanedlouho se už ale domácí radovali z druhé branky. Svůj šestý gól v sezoně vstřelil Adrian Mutu. Pasqualův centr našel Pazziniho, ten posunul na Mutua a rumunský reprezentant se nemýlil. Siena se v prvním poločase téměř nedostávala na polovinu soupeře a byla pod permanentím tlakem, který málem vyústil ve třetí branku. Marco Donadel ale přízemní ranou z 25 metrů hostujícího brankáře nepřekonal.

Po přestávce si konečně vytvořila nějaké šance také Siena, ale úspěšnost byla nulová. Maccarone byl na hrotu osamocený a přes dobrou obranu Fialek se nedokázal prosadit. V 52. minutě byla Maccaronemu adresována přihrávka, po které se dostal do dobré příležitosti. Jeho střela však našla pouze brankáře Freye. Fiorentina hru za stavu 2:0 pohodlně kontrolovala, a tak se domácí trenér Prandelli rozhodl vystřídat. Stáhl střelce Pazziniho a na trávník vyběhl veterán Vieri. Ten se odvděčil gólem v 72. minutě. Byla to pohledná akce Fialek - Mutu přenesl míč z levé strany na pravou, odkud poslal do pokutového území přesný centr Semioli a Vieri po necelých deseti minutách na hřišti skóroval. Upravil na konečných 3:0 pro Fiorentinu.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*batistuta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele