38. kolo
18.05.2008 15:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

AC Milán - Udinese Calcio 4:1

AC Milán sice porazil Udinese Calcio vysoko 4:1, ale radovat se nemohl, jelikož Fiorentina své utkání zvládla a příští sezonu si na úkor právě AC Milán zahraje 3. předkolo Ligy mistrů. Alespoň důstojně se s dresem Rossoneri rozloučili Brazilci Serginho a Cafú. Druhý jmenovaný navíc svým gólem přispěl k vysokému vítězství.

Rossoneri před utkáním věděli, že situaci nemají ve svých rukou, přesto chtěli za každou cenu zvítězit a doufat v jakoukoliv bodovou ztrátu Fiorentiny na půdě turínského FC.

Milán do utkání vstoupil lépe a už ve druhé minutě utkání se mohl radovat. Po spolupráci Kaká s Inzaghim byl první jmenovaný faulovaný v pokutovém území, jenomže hlavní sudí Rossetti pokutový kop neodpískal. O chvíli později prověřoval Antonio Di Natale pozornost Zeljka Kalače nepříliš nebezpečnou střelou. Milán se tlačil hodně dopředu, chtěl vstřelit co nejrychlejší, uklidňující branku. To se mu ale nepodařilo ani po příležitostech Inzaghiho a Kaká. Na druhé straně si domácí fotbalisté oddechli po hlavičce Fabia Quagliarelly, kterou skvěle zlikvidoval brankář Kalač. Ve 28. minutě měl dobrou příležitost také Massimo Ambrosini, jenomže naštěstí pro Udine přestřelil. O dvě minuty později hasil obránce Pepe brankovou příležitost Daniela Bonery. Ve 32. minutě přišla pro Rossoneri pohroma. Z obtížné pozice propálil Kalače Giandomenico Mesto a Udinese vedlo v Miláně 1:0. AC Milán poté vyvinul velký tlak, ale v prvním poločase už vyrovnat nestihl.

Do druhé půle udělal trenér Carlo Ancelotti několik změn. Odešli Massimo Oddo a Cristian Brocchi, na jejich místo přišli Marcos Cafú a Alexandre Pato. To se záhy ukázalo jako vynikající řešení. Ve 48. minutě vyrovnal na 1:1 právě střídající Pato. Brazilský mladíček zakončil střelou do prázdné brány akci, kterou založili Andrea Pirlo s Kaká. Ve 49. minutě ještě Zeljko Kalač zlikvidoval střelu Gokhana Inlera a v 50. minutě Kalačovi pomohlo břevno po hlavičce Fabia Quagliarelly. Poté už hráli jenom domácí. V 56. minutě pálil Kaká, ale Samir Handanovič si poradil. Za další tři minuty už ale Milán vedl. Svojí stou brankou v dresu Rossoneri se blýskl Filippo Inzaghi. Italský kanonýr se trefil po obloučku, který mu naservíroval Massimo Ambrosini. Milán tedy vedl 2:1, ale i nadále se musel maximálně soustředit. Vyrovnat mohl střelou Simone Pepe, ale Kalače nepřekvapil.

V 70. minutě mohl pojistit vedení Kaká, jenomže brazilský držitel Zlatého míče neproměnil pokutový kop a následná dorážka Inzaghiho skončila na břevně. Milánští si vše vynahradili za deset minut. S dresem Rossoneri se krásnou brankou pravačkou rozloučil veterán Cafú a svému týmu zajistil potřebný klid. Vedení 3:1 navýšil dvě minuty před koncem Clarence Seedorf. AC Milán zvítězil po dobrém výkonu 4:1, ale nakonec smutnil, jelikož Fiorentina rozhodla brankou patnáct minut před koncem o svém vítězství v Turíně a tím pádem i účasti ve 3. předkole Ligy mistrů na úkor AC Milán. Rossoneri tak budou po sedmi letech chybět v milionářské soutěži, zahrají si pouze Pohár UEFA.

Autor: Ondřej Linhart / acmilan.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že to Udine domácím pěkně znapříjemní. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufam že to pěkně znepříjemní tobě

Reagovat
smazaný uživatel

Kdepak !

Reagovat
smazaný uživatel

milan 3-udinese 0

Reagovat
smazaný uživatel

Byť AC Milano vyhrálo, je jim to prd platný !!! Pro příští sezónu můžou na LM zapomenout a nesmí pohrdnout Pohárem UEFA. Možná jim to bude k něčemu dobré, prohráli si to jen a jen sami !!!

Reagovat
Mrvinho

bary: nebuď chytrej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele