29. kolo
19.03.2008 20:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

AC Milan - Sampdoria Janov 1:2

AC Milán již po několikáté v letošní sezoně zklamal své fanoušky na domácím stadionu. Tentokrát prohrál 2:1, a odmítnul se tak dotáhnout na čtvrtou Fiorentinu. Sampdoria se naopak přiblížila Milánu na rozdíl jednoho bodu a zapojila se tak do bojů o Ligu mistrů.

Milánští museli před zápasem řešit několik problémů. Start visel nad brankářem Kalačem ,brazilcem Kaká a nebo Clarence Seedorfem, nicméně všichni nastoupili od začátku utkání.

Úvod první poločasu byl ze strany milánských fotbalistů hrůzostrašný. Už v 9. minutě musel kvůli zranění odkulhat ze hřiště Brazilec Kaká a hned za tři minuty přišel první gólový zásah do sítě domácích. Mirko Pietri vracel v akrobatické poloze míč do hřiště na Paola Sammarca, který našel před brankou úplně nehlídaného Christiana Maggia – 1:0 pro Sampdorii. Ve 21. minutě promluvil také AC Milán, jenže střela Alberta Paloschiho šla mimo. Za čtyři minuty bylo milánským fanouškům ještě hůř. Gennaro Delvecchio se protáhl obranou Rossoneri a propálil brankáře Zeljka Kalače – 2:0. Ve 31. minutě to mohlo být už 3:0, jenže nebezpečně zahraný volný přímí kop Sergia Volpiho skončil jen těsně vedle. O minutu později vyslal dalekonosnou dělovku sváteční střelec Alessandro Nesta, jenže stejně jako Sergio Volpi mířil vedle. Sampdoria Janov velice pečlivě bránila a Milán k blízkosti své branky prakticky nepouštěla. Neujala se ani rána z dálky Marka Jankulovského. Ve 41. minutě byl v obrovské šanci Christian Maggio, naštěstí pro Milán přestřelil. Poločas skončil výhrou Sampdorie Janov 2:0.

Ve druhém dějství se Milán snažil vstřelit co nejrychleji kontaktní branku a pokusit se ještě velice nepříznivý výsledek zvrátit. Do útoku přišel Alberto Gilardino, který v 54. minutě minul hlavičkou branku. V 60. minutě přišla asi největší šance domácích, když Andrea Pirlo trefil z přímého kopu tyč. V 71. minutě přišla velká chvíle Alberta Paloschiho, který po rohovém kopu snížil povedenou hlavičkou na 1:2. Milán poté vrhl všechny síly do útoku, jenže Sampdoria Janov bránila velice pozorně. V samotném závěru utkání mohl vyrovnat Giuseppe Favalli, jeho rána šla však mimo. V nastavení pak vytáhl skvělou ránu Gennaro Gattusa brankář Luca Castellazzi. Druhou žlutou kartu obdržel Stefano Lucchini a musel tak do sprch, nicméně vítězství 2:1 zůstalo v rukou Sampdorie. Janovští tak vyhráli naprosto zaslouženě a ze San Sira si odvážejí velice cenné tři body.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com, acmilan.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

ac by malo bodovat tip 1:0 a gol da Kaka

Reagovat
smazaný uživatel

ty asik se o fotbal moc nezajimas jinak bys vedel ze kaka nema vubec nastoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Ha to ti trosku nevyslo nastoupil ale kvuli zraneni musel stridat

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milano opět dokázalo, jak je letos nevyzpytatelné. Nechtěl bych být fandou Rossoneri, ty nervy !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele