20. kolo
27.01.2008 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán - FC Janov 2:0

AC Milán po nepřesvědčivé první půli nakonec porazil doma FC Janov 2:0 a v tabulce se vyšvihl na sedmé místo, bod za šestou Sampdorií. Obě branky domácích zařídil mladíček Alexandre Pato. FC Janov navíc dohrával o deseti, když se v 70. minutě nechal vyloučit gólman Rubinho.

Brazilské trio v ofenzívě AC nemohlo nastoupit kompletní. Ronaldo se totiž zranil při tréninku a tak se Clarence Seedorf posunul do role podhrotového hráče vedle Kaká. Jediný klasický útočník tak byl Pato. V útoku Janova nastoupil bývalý hráč Rossoneri Marco Boriello, který má skvělou formu a s 11 góly je nejlepší střelec týmu. Janov navíc vyhrál všechny své tři poslední zápasy, takže do utkání rozhodně nevstupoval jako jasný outsider. FC Janov však naposledy vyhrál na San Siru v roce 1958! A to poměrem 5:1.

AC Milán začal lépe než soupeř a snažil se útočit. Seedorf si narazil s Maldinim a kapitán Rossoneri se dostal k zakončení, byl však nepřesný. O chvíli nato střílel mimo Pato. V zápětí měl Pato další šanci. Odpoutal se od obránce a střílel rovnou na bránu, míč si však cestu do sítě nenašel. Zhruba po čtyřiceti minutách se Alessandro Nesta dopustil chyby, kterou nabídl Boriellovi skvělou šanci, avšak Kalač se proti jeho střele na bližší tyč vyznamenal výborným zákrokem. Nicméně první půle divákům na Stadio Giuseppe Meazza nenabídla nikterak záživnou podívanou.

V poločase druhém se oba týmy probudily. Željko Kalač musel likvidovat další nebezpečnou střelu Boriella, které předcházela chyba v obraně, tentokráte se jí dopustil Kakha Kaladze. Několik minut poté Kaká krásně narazil Massimu Oddovi a Rubinho měl co dělat aby vlastním tělem jeho střelu vyrazil. Byla to velmi otevřená partie a oba týmy měli šance. V 68. minutě se však domácí dočkali. Seedorf přizvedl Maldiniho centr rovnou na Pata, který svou hlavičku poslal rovnou do sítě.

To však nebylo ze strany mladé hvězdy vše. O okamžik později si to namířil rovnou na samotného Rubinha, který proti němu vyběhl až za hranici pokutového území, kde chytil Patův padáček do ruky. Za to pochopitelně následovala červená karta a do hry šel náhradní brankář Scarpi. V 82. minutě vyslal Seedorf další skvostnou přihrávku na Pata. Ačkoliv Scarpi vyrazil Patův lob, tak poté již nic nezmohl proti jeho dorážce do prázdné brány a bylo rozhodnuto.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jedeme na San Siro alespoň pro bod !!! Tip 1:1. F.C. GENOA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

je to dost možný, ale pevně věřím rossonerri!!! tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

pato pato pato

Reagovat
smazaný uživatel

Co se dá dělat. FC JANOV !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele