32. kolo
05.04.2008 20:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

AC Milán - Cagliari Calcio 3:1

AC Milán se od předešlých posledních utkáních hraných na San Siru polepšil a zaslouženě zvítězil 3:1 nad sestupem ohroženým Cagliari Calcio. O vítězství Rossoneri rozhodl dvěma brankami italský veterán Filippo Inzaghi. Za hosty pouze snižoval ve druhém poločase Daniele Conti.

Milánský celek bojuje o Ligu mistrů, a proto si v tomto utkání nemohl dovolit zaváhání. Cagliari mělo také o co bojovat, jelikož nad ním stále visí hrozba sestupu do nižší soutěže. AC Milán nastoupil do utkání bez několika opor. Trenéru Carlu Ancelottimu chyběli brazilci Ronaldo, Emerson a Serginho. Pro zranění nemohli nastoupit také Alberto Gilardino a Marek Jankulovski. Stop na dvě utkání má stoper Alessandro Nesta. Do sestavy Milána se navrátil Kaká. V útoku se místo Alexandra Pata překvapivě objevil veterán Filippo Inzaghi.

Už od úvodního hvizdu začal udávat tempo utkání domácí AC Milán. Hned v první minutě na sebe upozornil Gennaro Gattuso, který přestřelil Storariho branku. Ve velkém stylu se do sestavy vrátil Kaká, ten v osmé minutě utkání překonal povedenou střelou brankáře Marca Storariho. Milán tedy vedl 1:0. Rossoneri byli i nadále aktivnějším celkem, jenomže vyložené šance nepřicházely. Ve 31. minutě zahrávali domácí rohový kop. Andrea Pirlo posadil míč na hlavu Fillipa Inzaghiho a bylo to 2:0. Za sedm minut mohl zvýšit skóre opět Kaká, který po přihrávce Pirla nechal skvělým zákrokem vyniknout hostujícího brankáře. Hosté se do zakončení prakticky nedostávali, výjimkou byla 42. minuta, kdy Davide Biondini vyslal dalekonosnou ránu, ovšem jen těsně vedle branky. První poločas skončil dvoubrankovým vedením AC Milán.

Narozdíl od prvního poločasu vstoupili do toho druhého lépe hosté z Cagliari. Ve 49. minutě se k přímému kopu postavil Daniele Conti a přesnou střelou nedal Kalačovi šanci. 2:1 pro AC. Kontaktní branka samozřejmě Cagliari probudila a patřičně nabudila. O chvíli později brankář Kalač vyrazil nebezpečný pokus Pasquala Foggii. V 69. minutě udeřili opět domácí. Podruhé v zápase se trefil kanonýr Filippo Inzaghi. V závěru utkání měli šance ještě Daniele Bonera, Clarence Seedorf a Kaká, jenže ani jeden z pokusů v síti neskončil. Milán už si výsledek pohlídal a zaslouženě zvítězil 3:1. Díky vítězství se alespoň minimálně do neděle posunul zpět na páté místo ligy s jednobodovou ztrátou na čtvrtou Fiorentinu.

Autor: Ondřej Linhart / acmilan.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak tohle 1 nebude. Cagliari jede v bojové vlně za záchranou, což dokazují její poslední výsledky. A na san siru uhrají minimálně 1 bod. Ale očekávám spíše 2

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kurs na AC bookmakeři trochu maskují....

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milano klopýtá od jednoho nezdaru k druhému. Podpoří to i Cagliari ? Rád bych, aby tomu tak bylo !!! Tip 1:1.

Reagovat
Inzaghi

Vaše prognózy se zatím nenaplňují.. AC 1. poločas bez chyby a ukazuje se,jak moc chyběli Kaká a Inzaghi..

Reagovat
smazaný uživatel

jak nastopi kaka tak uz goli jen litaji

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu proč nehrál Acquafresca s Jedou od začátku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele