31. kolo
30.03.2008 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

AC Milán - Atalanta Bergamo 1:2

AC Milán znovu zklamal své fanoušky, tentokrát si odvezli všechny tři body fotbalisté Atalanty Bergamo. O výsledku rozhodl první poločas, ve kterém padly obě branky Bergama. Milán tak propásl další šanci stáhnout náskok na Fiorentinu, která prohrála v Udinese. To se rázem dostalo na pátou pozici právě před AC Milán. Rossoneri ujíždí vlak s Ligou mistrů, a pomalu také s Pohárem UEFA.

Domácí bilance milánského AC je katastrofální. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho doma rozdávají body na počkání. Možnost vylepšit tuto smutnou bilanci měli hráči Milána v utkání s Atalantou Bergamo.

Milán byl v úvodu utkání aktivnější. Do první šance se dostal po osmi minutách Gennaro Gattuso, jenže záložník AC Milán přestřelil. Do nadějné šance se dostal také Clarence Seedorf ale ani on nebyl úspěšný. Ve 27. minutě se ukázali i domácí fotbalisté. Po střele Sergia Floccariho však neměl Zeljko Kalač moc práce. Minutu nato se ve velké příležitosti po přihrávce Massimo Odda ocitl Alberto Gilardino, který v blízkosti brankáře Coppoli vytěžil jen rohový kop. Ve 32. minutě zmrazil San Siro Sergio Floccari. Zeljko Kalač nejprve první střelu vyrazil, ovšem na druhý pokus už byl krátký, 1:0 pro Atalantu.

Pro Milán, který byl v tu dobu aktivnější, to byla nepříjemná rána. Vyrovnat mohl už po třech minutách z přímého kopu Andrea Pirlo, jenže branku nedal. Jakmile se Rossoneri nadechovali k tlaku, přišla rána číslo dvě. Sergio Floccari vysunul Antonia Langellu a ten už bez problému zvýšil na 2:0. AC Milán byl jak opařený a ještě do poločasu tu mohlo být 3:0. Naštěstí pro domácí Antonio Langella netrefil v dobré příležitosti branku. Poločas skončil šokujícím vedením Atalanty Bergamo 2:0.

Do druhého poločasu vstoupili domácí se změnami. Alberta Gilardina vystřídal v útoku vedle Alexandra Pata mladíček Alberto Paloschi. Ze hřiště byl stažen také obránce Giuseppe Favalli, kterého nahradil Gruzínec Kakha Kaladze. Milán začal druhý poločas ve velkém tempu. Ve 49. minutě vstřelil branku Clarence Seedorf, jenže byl v ofsajdu, a tak nebyla branka uznána. Minutu nato střílel Gennaro Gattuso, jenže brankář Coppola střelu zlikvidoval. Coppola musel za okamžik zasahovat i proti střele Alexandra Pata. Rossoneri využili třetí střídání už v 59. minutě, obránce Massimo Odda nahradil záložník Christian Brocchi.

Milánští fotbalisté se snažili o co nejrychlejší snížení a pokusit se ještě s výsledkem něco udělat. Proti úporné obraně to ale bylo velice těžké. Kontaktní branky se Milán dočkal až pět minut před koncem utkání. Po rohovém kopu, který zahrával Andrea Pirlo, se k hlavičce dostal kapitán Paolo Maldini a dobře usměrněnou hlavou snížil. V 88. minutě dostal červenou kartu stoper domácích Alessandro Nesta a musel těsně před koncem utkání do sprch. V 89. minutě potvrdil zoufalost Milána Andrea Pirlo. AC Milán totiž dostal možnost pokutového kopu a stav utkání vyrovnat, jenomže milánský záložník brankáře Coppolu nepřekonal. Atalanta tak mohla slavit v závěru velice hektické vítězství 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / acmilan.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám , že AC Milano zase zaváhá a ze zisku bodů se bude radovat Atalanta Bergamo ! Tip 1:1.

Reagovat
Shevchenko

Zaváhání je nepřípustné! Rossoneri musí vyhrát! tip: 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně,ACM dnes zvítězí,musí se dotáhnout na tu čtvrtou příčku v tabulce,protože liga mistrů bez AC, to je jako šití bez nití.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

je to tym ze nemaji hrace

Reagovat
Devil

AC,kurna co to s vama je?

Reagovat
irik

haha , lemplove

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milano nezklamalo ! Bravo Atalanta Bergamo !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele