22. kolo
10.02.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Debutující Paloschi rozhodl o výhře rossoneri

Osmnáctiletý mladík Paloschi, pro kterého to byla premiéra v dresu AC Milán, nastoupil do utkání v 63. minutě a stačilo mu 15 sekund pobytu na hřišti, aby skóroval a zajistil domácím těsné vítězství 1:0 na Sienou.

Domácí tým se musel obejít bez několika opor – potrestaného Gilardina a zraněného trojlístku Kaká, Gattuso a Pato. Hned ze začátku utkání se do dobrých příležitostí dostaly oba týmy, Frickova střela v síti ale neskončila a z následného protiútoku Inzaghi trefil jen brankáře Sieny Manningera. O sedm minut překonal domácího brankáře Locatelli, ale gól nebyl pro ofsajd uznán. V první půli se do dobré příležitosti po skvělém Serginhově přiťuknutí dostal ještě Ronaldo, ale skórovat se mu nepodařilo.

Trenér Ancelotti udělal o přestávce dvě změny v sestavě, které oživily hru domácích. Do velké šance se hned ze začátku druhé půle dostal Inzaghi, řítil se sám na hostující branku, ale byl zastaven praporkem pomezního rozhodčího pro údajný ofsajd. V 51. minutě měl obrovskou příležitost útočník Sieny Frick, ale míč z jeho kopačky v síti neskončil.

Utkání rozhodl v 63. minutě 18letý Paloschi, pro kterého to byl debut v milánském dresu. Paloschi byl na hřišti pouhých patnáct sekund, když povedenou střelou z hranice šestnáctky poslal AC Milán do vedení. O rozruch se v dalším průběhu zápasu postaral Vergassola, který zastavil pokus Inzaghiho rukou v pokutovém území, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře.

Těsně před koncem střetnutí bravurně zlikvidoval Kalac Frickovu hlavičku a udržel tak těsné vítězství domácího týmu. Rossoneri zůstávají na pátém místě tabulky se ziskem 36 bodů a navíc mají zápas k dobru. Hosté ze Sieny jsou na šestnácté pozici.

Autor: Tomáš Lavický / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Když už v minulém týdnu Sienští obrali AS Roma, proč by nemohli obrat i AC Milano ?!?! Sice málo pravděpodobné, ale ne nemožné ! Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele