11. kolo
11.11.2023 21:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Zaidu (© AFP)

Porto po nepřesvědčivém výkonu veze tři body z Guimarãese a drží třetí místo

Porto zvládlo náročný zápas před reprezentační pauzou a po obratu si odváží z horké půdy v Guimarãesi tři body. Do vedení poslal domácí tým krátce po začátku Silva, ale ještě do poločasové přestávky vyrovnal Zaidu, po změně stran pak svou první trefou v letošní sezóně rozhodl o třech bodech pro hosty syn trenéra Francisco Conceição.

Předzápasová forma obou týmů slibovala vyrovnané utkání a toho se diváci na velmi dobře zaplněném Estádio Dom Afonso Henriques, navzdory vytrvalému dešti, dočkali. Už v 5. minutě se po Pepêho prostrčení za obranu dostal do velké šance hostující Evanilson, ale jeho střelu výborně vyrazil Varela.

Po čtvrthodině hry ale zahrál na opačné straně hřiště nešikovně rukou Mário a vzhledem k tomu, že se tak stalo v pokutovém území, nařídil sudí Almeida pokutový kop. Jeho exekuce se ujal André Silva, a i když jeho střelu brankář Costa vyrazil, míč se k němu vrátil a domácí vedli - 1:0.

Kdo čekal po obdrženém gólu drtivý nápor hostů, musel být z následného průběhu překvapen. Takřka vzápětí po rozehrávce se v samostatném úniku hnal na Costu domácí Jota, ale reprezentační jednička ve službách Porta podržela svůj tým. Ve 34. minutě se Costa opět předvedl, když reflexivním zákrokem zabránil gólové radosti penaltového střelce Silvy.

Vitória byla v úvodním dějství lepším týmem na hřišti, a proto mohla hluboce litovat situace z 39. minuty. Conceição z pravého křídla nenápadným centrem perfektně zachytil Sanusiho náběh na zadní tyč a ten přesnou hlavičkou vyrovnal stav utkání.

Jakoby byl remízový stav pro oba týmy přijatelný, protože po změně stran se ani jeden z nich dopředu moc nehnal. Až v 59. minutě se po ztrátě domácích ve středu hřiště dostal k míči Conceição, který si ho navedl v pokutovém území na silnější levačku a technickým obstřelem poslal Porto do vedení.

Poté Porto přenechalo opět iniciativu domácím, ale přes zodpovědně bránící se hosty se k ničemu nebezpečnému nemohli dostat. Alespoň bod, který by si Vitória bezpochyby zasloužila, zkusil dalekonosným pokusem vybojovat Daniel Silva, ale proti jeho střele opět zasáhl skvělý Costa. Porto tak hlavně díky jeho výkonu získalo v Guimarãesi tři body a zůstává na třetím místě tabulky.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele