26. kolo
17.03.2024 21:30 CET
6 : 1
(1:1)

Reportáž

Viktor Gyökeres (© AFP)

Boavista neměla nárok, Sporting po špatném začátku zabral a rozstřílel portský celek

Velmi špatný první poločas předvedli fotbalisté Sportingu v domácím utkání 26. kola Ligy Portugal proti problémy zmítané Boavistě. Hosté šli díky gólu Makouty velmi brzy do vedení a až krátce před koncem prvního poločasu srovnal Gyökeres. Ten nakonec zápas zakončil hattrickem a jeho tým suverénní výhrou 6:1.

Na Estádio José Alvalade, kde se stále hlasitěji začíná šeptat o mistrovském titulu, museli být fanoušci v úvodních minutách ve velkém šoku. Hned ve 3. minutě totiž proti vcelku neškodnému centru vystartoval domácí brankář Israel a vyboxoval ho jen na hranici pokutového území, kde hostující záložník Makouta krásnou střelou z voleje poslal Boavistu do vedení.

Hned o tři minuty později odpověděl také krásnou střelou z hranice pokutového území Trincão, ale radost mu překazil videorozhodčí, který odhalil ofsajd nahrávajícího Paulinha a gól byl odvolán. To bylo velkým probuzením pro obranu Boavisty, která dlouho a úspěšně zabraňovala ofenzivním pokusům domácích favoritů.

Až do poslední minuty prvního poločasu. To se narážečkou s Moritou krásně uvolnil Paulinho, který poslal do malého vápna přízemní centr a skluzující Gyökeres zařídil těsně před odchodem do kabin vyrovnaný stav.

Moc chvály ale nejspíš hráči od Rubéna Amorima neslyšeli, neboť jejich nasazení po změně stran bylo na zcela jiné úrovni. Už po třech minutách hlavičkoval nebezpečně po centru z rohového kopu Coates, ale proti jeho zakončení perfektně zasáhl hostující brankář Gonçalves a dorážející Diomande nezkoordinoval pohyb tak, aby trefil odkrytou bránu.

Vedoucí gól domácích ale vzhledem k jejich náporu na sebe nenechal dlouho čekat. V 54. minutě měl Geny Catamo dostatek času přehodit si míč na silnější levačku a centrem do pokutového území našel Paulinha, který nikým nehlídán poslal Sporting do vedení - 2:1.

Boavista neměla dostatek sil ani nápadů s výsledkem ještě něco udělat, a tak nadále úřadoval Sporting, který se s přibývajícím čase dostával do stále větší pohody. V útoku navíc měl Gyökerese, který v 68. minutě po Santosově přihrávce do běhu pohrál v pokutovém území s bránícím Awaziemem a zvýšil na 3:1

Švédský útočník způsobuje problémy všem defenzivám v lize, ale obránci Boavisty budou mít obzvlášť špatné sny, ve kterých bude Gyökeres figurovat jako hlavní antagonista. V 74. minutě provedl Peréz takřka judistický zákrok na Inácia a navíc se vše odehrálo v pokutovém území Boavisty. Následovala tak penalta pro Sporting, které se ujal právě Gyökeres a nekompromisní dělovkou do protipohybu brankáře završil hattrick.

Z role střílejícího se tak přesunul do role nahrávače. V 88. minutě unikl na levém křídle obráncům zatáhl míč do pokutového území a jako na stříbrném podnose oplatil asistenci Nuno Santosovi, který v dobré pozici neminul - 5:1.

Sudí Nobre nařídil zcela obhájitelné, ale pro hráče Boavisty rozhodně kruté, pětiminutové nastavení a v jeho poslední minutě Sporting udeřil naposledy. Na Santosův rohový kop si nejvýše naskočil Paulinho a hlavou završil skóre na konečných 6:1. Sporting tak potvrdil dobrou formu v domácích soutěžích a navzdory špatnému prvnímu poločasu bez větších problému udržel první místo v ligové tabulce.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele