33. kolo
12.05.2024 19:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Fanoušci Benfiky (© AFP)

Benfica v závěrečném domácím utkání tohoto ročníku rozdrtila Aroucu

Benfica po minulém kole definitivně přišla o naději na mistrovský titul, a závěrečné utkání tohoto ročníku Primeira Ligy na vlastní půdě si tedy mohla naplno užít, což se jí povedlo. Nevyzpytatelnou Aroucu totiž po vynikajícím výkonu od začátku až do samotného konce deklasovala ve vysokém poměru 5:0, v tabulce jí patří druhá příčka se ziskem devětasedmdesáti bodů, a v příštím ročníku si tak zahraje kvalifikaci Ligy mistrů.

Hostující vyzyvatel tentokráte nestačil na svého protivníka ve všech ohledech a tuto sezónu zakončí na konečném sedmém místě, neboť za šestým Moreirense zaostává o nedostižných šest bodů a naopak před osmým Famalicãem drží dostatečný čtyřbodový odstup. Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta dominovali na trávníku od samého začátku a v úvodní dvacetiminutovce si vytvořili hned tři dobré možnosti ke skórování.

Nejprve zahrozil Rafa Silva, jehož přízemní střelu odvrátil do zámezí brankář De Arruabarrena, poté pálil o kousek vedle pravé tyče Ángel Di María a vzápětí Joao Neves svou prudkou hlavičkou pouze vyprášil rukavice pozorného hostujícího strážce. Ihned na to měl ještě blíže ke skórování João Mário, avšak jeho obstřel z mírného úhlu se odrazil od vzdálenější tyče zpět do hry.

SC se přeci jen dostalo do vedení v polovině úvodního dějství, když Robson Bambu po obloučku Joãa Mária smolně zahrál rukou a následnou penaltu s přehledem proměnil zkušený argentinský klenot Di María střelou do pravého dolního růžku. Neuběhlo ani dalších sedm minut a rozhodčí Fábio Melo nařídil ve prospěch lisabonského giganta druhý pokutový kop za evidentní podražení De Arruabarreny na rozběhnutého Orkuna Kökçüa.

Nabídnutou možností nepohrdl právě turecký špílmachr Kökçü a stejně jako jeho předchůdce Di María se trefil po zemi k levé tyči. Necelých pět minut před přestávkou definitivně rozhodl o osudu tohoto střetnutí aktivní Rafa Silva, který po finální pobídce Aursnese vypálil z dvanácti metrů a nekompromisně zavěsil pod břevno - 3:0.

Stejný hráč se prosadil podruhé v tomto duelu okamžitě po změně stran, jelikož se elegantně zbavil hned dvou protihráčů a své krátké sólo zakončil přesným skákavým pokusem k pravé konstrukci. Gólový účet tohoto zápasu nakonec uzavřel zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem střídající dánský forvard Casper Tengstedt, neboť po ukázkové kolmici Rafy Silvy obešel vyběhnutého De Arruabarrenu a z úhlu pak neminul zcela odkrytý prostor tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele