25. kolo
09.03.2024 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Simon Banza (© AFP)

Nádherný Banzův gól neplatil, Rio Ave uhrálo s Bragou bezbrankovou remízu

Braga nepotvrdila výsledky z posledních kol a na půdě Rio Ave zaznamenala nečekanou ztrátu. Svěřenci Artura Jorgeho hráli s o udržení bojujícím týmem vyrovnanou partii a utkání skončilo spravedlivě bez branek.

Velký podíl na tomto výsledku má zkušený bývalý reprezentant Adrien Silva, který v dresu domácího týmu převzal veškerou iniciativu ve středu hřiště. První velkou šanci si ovšem vypracovali hosté z Bragy. Abel Ruiz měl ve 26. minutě po Banzově prostrčení stoprocentní šanci, ale trefil pouze tyč. Za domácí v první půli nejnebezpečněji ohrozil bránu Aziz, ale gólman Matheus střelu pokryl.

Ve druhém poločase bylo Rio Ave nebezpečnější. Deset minut po přestávce pálil z dálky z voleje střídající William a střela měla přesnost i razanci, ale v bráně byl pohotový Matheus, který míč vyrazil na roh. V 63. minutě pak byl k vidění asi nejkrásnější moment zápasu, kdy Fernandes poslal krátký centr do pokutového území na Banzu. Konžský útočník však situaci využil skvěle a zakončením nůžkami překonal brankáře Siqueiru. Potenciální gól roku byl ale nakonec odvolán kvůli Banzovu předcházejícímu ofsajdovému postavení.

Fernandes ovšem nadále zásoboval pokutové území nebezpečnými centry. Po jednom takovém zvládla obrana odvrátit míč pouze k volnému Djalóvi, který okamžitě zakončoval, ale skvěle proti němu zasáhl Siqueira. V nastaveném čase zápasu zase špatně odvrátila centr obrana hostů, ale také přesně zakončující Teixeira si vylámal zuby na brankáři. Zápas tak hlavně díky perfektním brankářům a neustálému boji ve středu zálohy skončil bez branek. Bod však s mnohem větším vděkem brali hráči Rio Ave.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele