3. kolo
28.08.2023 21:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslavující Iván Marcano (© AFP)

Hrdina Marcano gólem v nastavení podruhé v řadě rozhodl a Porto veze z půdy Rio Ave tři body

Třetí zápas ligové sezóny a třetí velké drama za sebou mají fotbalisté Porta, kteří ani proti Rio Ave neměli značnou část utkání ve svých rukou a výhru 2:1 zachraňovali až na poslední chvíli. Domácí Rio Ave poslal do vedení krátce po změně stran z penalty Costinha, o vyrovnání se stejným způsobem postaral v nastaveném čase Galeno a vítěznou tečku dodal o pár minut později právě Marcano.

V utkání sice opticky dominoval hostující celek, ale jinak hráči ani jednoho z týmů příliš zajímavou podívanou divákům vtěsnaným na jediné tribuně nenabídli. Ve 12. minutě se sice rozjásal hostující sektor fanoušků po Taremiho gólu, ale jejich radost brzy zchladil odmávaný ofsajd.

Obrovskou šanci měl o pár minut později Pepê, ke kterému propadl ze skrumáže míč. Brazilský křídelník, ale nedokázal v prostoru penalty dobře seřídit mířidla a poslal míč vysoko nad bránu.

Herní projev Porta byl velkou část prvního poločasu ve velkém útlumu, který se protáhl i do druhého dějství. To nejvíc ovlivnil Galenův obranný zákrok ve vlastním pokutovém území, kterým zfauloval Boatenga a pro jistotu i Costinhu. Sudí Veríssimo tedy nařídil pokutový kop, jehož exekuce se v 52. minutě ujal právě Costinha a přesnou střelou k tyči nedal brankáři Costovi šanci.

Kdo očekával ofenzivní koncert v podání hostujících hráčů a velký tlak na bránu Rio Ave, musel být zklamaný. Porto sice ještě upevnilo svou kontrolu nad míčem, ale moc kloudného s ním vymyslet nedokázalo.

Teprve v samotném závěru základní hrací doby hrdina dřívějších okamžiků Costinha nešikovně podrazil v pokutovém území střídajícího Borgese a penalta se kopala také na druhé straně. Té se ujal viník té první Galeno a stejně jako viník té druhé bezpečně proměnil - 1:1.

Vzhledem k desetiminutovému nastavení měli hostující favorité ještě dost času otočit výsledek na svou stranu a to se jim také podařilo. Franco našel stříleným přízemním centrem z pravé strany nabíhajícího Marcana a šestatřicetiletý stoper podruhé v řadě v nastaveném čase rozhodl o vítězství svého celku. Porto tak po velkém dramatu zůstává po třech kolech stoprocentní.

Autor: Martin Jedlička / vsport.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele