27. kolo
01.04.2024 21:15 CET
3 : 5
(1:2)

Reportáž

Simon Banza (© AFP)

Braga přestřílela Portimonense a hlídá si čtvrté místo

O tom, zda domácí fanoušci opouštěli Estádio Municipal de Portimão spokojeni, lze polemizovat, ale rozhodně se při utkání svého Portimonense proti Braze nenudili. Viděli totiž osm gólů. V pěti případech ale padl do branky jejich favoritů, kteří se nedokázali odlepit z barážové pozice. Hosté si naopak pohlídali tříbodový náskok na čtvrtém místě.

Braga se sice poslední dobou musí popasovat s absencí dlouholetého útočného tahouna Horty, ale ofenzivní aktivita jí od úvodu zápasu nechyběla. Fernandes už ve 3. minutě našel centrem na zadní tyč Brumu, který zakončil přesně - 0:1.

Rychle nabyté vedení vedení hostů vydrželo pouhou čtvrt hodinu. Saatci nešikovně přišlápl v pokutovém území Varelu a Portimonense kopalo penaltu. Té se ujal Brazilec Pedrão, a přestože jeho krajan v bráně Bragy Matheus vystihl směr jeho zakončení, srovnal domácí kapitán skóre zápasu. Hned vzápětí mohlo na být na domácím stadiónu ještě veseleji, ale Matheus vyrazil Varelovu nebezpečnou střelu.

Po 30 minutách hry ale domácí obrana ztroskotala na dalším dlouhém centru. Jeho autorem byl tentokrát středopolař Zalazar, který přesným pasem za obranu zachytil Fernandesův náběh a osmnáctiletý kříelník přesným zakončením obhájil své místo v základní sestavě - 1:2.

Už tři góly v úvodním dějství naznačily dramatickou podívanou, ale teprve po změně stran se spustily gólové hody a ze začátku se o ně starali hlavně hráči Bragy. Už ve 49. minutě se až velmi snadno na pravém křídle uvolnil k centru Ruiz a přesně našel Banzu, který nekompromisní hlavičkou nedal brankáři Nakamurovi šanci.

Konžský útočník prožívá životní sezonu a je hlavním konkurentem Viktora Gyökerese v boji korunu krále střelců. V 61. minutě se tak ujal pokutového kopu nařízeného po Relvasově ruce a svým 21. ligovým gólem stáhl ztrátu na první místo na rozdíl jediného gólu.

Obrana domácího celku zcela rezignovala a nechala útočit Bragu ve vysokém počtu hráčů V 69. minutě tak Fernandes poměrně snadno prostrčil míč v pokutovém území soupeře k Brumovi a ten s ledovým klidem zvýšil už na 5:1 z pohledu hostů.

Ti tak ve hře opravdu výrazně polevili a zbytečně si zhoršili svou obrannou statistiku. Hned vzápětí totiž defenziva Bragy nechala zcela snadno projít svým středem Hildeberta Pereiru, který mazáckým lobem upravil skóre na 2:5. Jen o pár minut později Hildeberto překonal Matheuse hlavou, ale radost ze zdramatizování zápasu mu zkazil praporek pomezního rozhodčího.

Portimonense ale nakonec svůj třetí gól vstřelilo. V 86. minutě se odhodlal ke střele z dálky Fukui a skvěle trefenou střelou ze střední vzdálenosti nedal brankáři šanci. Jeho týmu to ale k bodům nestačilo. Portimonense v domácím utkání z Bragou, ve kterém se obrany tolik nepředřely, prohrálo 3:5.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele