10. kolo
04.11.2023 16:30 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Benfica potvrdila roli favorita a z Chavesu si odváží tři body

Zlepšený výkon v druhém poločase zajistil Benfice výhru na půdě GD Chaves. Tým Rogera Schmidta se v obměněné sestavě i nové formaci v úvodní půli trápil, po změně stran ale díky gólu Aursnese a Mária z penalty vybojoval povinnou výhru.

První poločas opravdu nebyl podívanou pro fotbalové fajnšmekry. Deštivé odpoledne nenahrálo technickému fotbalu a hosté se na podmáčeném terénu složitě adaptovali. Jedinou pořádnou šancí byla v 35. minutě Di Maríova střela z otočky v nebezpečné pozici, ale míč letěl jen nad bránu.

Po změně stran se hra zatraktivnila, ale nějaké velké ofenzivní hody se ze strany hostujícího celku nekonaly. Asi nejaktivnějším hráčem Benficy byl mladík Neves, který se v nové roli pravého křídelního obránce uvedl skvěle. V 59. minutě prokličkoval z pravé strany do pokutového území a přihrál Aursnesovi, jehož zakončení už domácí obránce Correia vykopával zpoza brankové čáry - 0:1.

Vzápětí mohla být radost hostujících pryč. Stoper Chavesu Langa se z úctyhodné vzdálenosti napřáhl ke střele a svou dělovkou orazítkoval břevno Trubinovy brány. Hlavní aktérem byl Langa i v 78. minutě, kdy se otáčel ve vlastním pokutovém území s míčem okolo Nevese a letmým pohybem jej udeřil do obličeje. Sudí Malheiro po kontrole videa poněkud překvapivě nařídil penaltu, kterou zkušený João Mário bez problémů proměnil.

Benfica ale byla lepším týmem a pro tři body by si i bez pokutového kopu s největší pravděpodobností dokráčela. V 90. minutě rozvlnil potřetí síť za brankářem Souzou Petar Musa, ale do šance se dostal díky ofsajdovému postavení a gól nebyl uznán. Benfica tak vyhrála na půdě Chavesu 2:0 a dotáhla se bodově na svého rivala Sporting. Ten však ještě má zápas k dobru.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele