20. kolo
03.02.2024 21:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sérgio Conceicao (© AFP)

Proto se proti zodpovědně bránícímu Rio Ave protrápilo k bezbrankové remíze

Série výher je po čtyřech zápasech znovu u konce. FC Porto doma jen remizovalo bez branek s Rio Ave a jeho šance na zisk mistrovského titulu se opět komplikují. Domácí tým sice měl nad soupeřem převahu, ale kvůli ofsajdu dva neuznané góly i zodpovědná obrana hostů nakonec zajistily dělbu bodů.

Zatímco Porto by rádo získalo mistrovský titul, cíle Rio Ave jsou skromnější a hledí zejména na udržení mezi portugalskou elitou. Tomu odpovídal také úvod zápasu. Už v 10. minutě se po rychlé kombinaci dostal k hlavičce uvnitř pokutového území Nico. Tu sice brankář Siqueira vyrazil, ale pouze k dorážejícímu Galenovi, který poprvé v zápase rozvlnil síť. Kontrola VARu však při akci odhalila hned dvě ofsajdová postavení a gól nebyl uznán.

Poté zahrozili i hosté, ale Teixeirova střela těsně vedle byla opravdu ojedinělou situací. Na druhé straně se ale také moc nebezpečných útočných akcí neodehrálo. Až ve 33. minutě musel Siqueira zasahovat proti jedovaté střele Conceiçãa, která však místo razance mohla mít víc přesnosti.

Pět minut před koncem úvodního dějství předvedl brazilský trojlístek Galeno, Wendell a Evanilson pěknou kombinační akci, na jejímž konci poslední jmenovaný skóroval. Opět ale zasáhl videorozhodčí a další těsný ofsajd překazil radost domácím.

Ti se ani po změně stran nevzdávali a s přibývajícími minutami stoupal minimálně opticky jejich tlak. Společně s ním ale stoupalo také odhodlání a bojovnost hostů. Porto kopalo neuvěřitelných 23 rohových kopů, ale ani z jednoho nedokázalo zahrozit.

O největších vzruch se tak v druhém poločase postaral hostující Boateng, který v nastaveném čase spíše nešikovně než úmyslně zajel do Borgese a uviděl od sudího Nobreho druhou žlutou kartu. Více než pět minut početní výhody ale Porto využít nedokázalo, a tak doma jen remizovalo s Rio Ave 0:0.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele