11. kolo
12.11.2023 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Álvaro Djaló (© AFP)

Braga po trefě kanonýra Álvara Djalá těsně udolala poslední Aroucu

Favorizovaná Braga po jasné porážce v Madridu se slovutným Realem (0:3) ve skupinové fázi Ligy mistrů zmobilizovala síly na ligové scéně a i přes očividný odpor Aroucy nakonec získává tři body díky těsné výhře 1:0. Domácí celek se letos trápí, a i když se za svůj nedělní výkon proti favoritovi rozhodně nemusí stydět, tak s pouhými šesti body na kontě zůstává poslední osmnáctý, za sedmnáctým Chavesem i nyní zaostává o bod.

Naopak SC si díky páté ligové výhře z předchozích šesti utkání pojistilo čtvrté místo tabulky s třiadvaceti body a na vedoucí Benficu má manko pěti bodů. Domácí outsider přitom začal odvážně a do senzačního vedení se mohl dostat již v 8. minutě, ale závěrečná střela Rafy Mujici přeci jen minul pravou tyč o několik decimetrů. Svěřenci trenéra Artura Jorgeho se poprvé ozvali po pětadvaceti odehraných minutách, avšak pokus pozdějšího hrdiny Álvara Djalá brilantně zneškodnil pozorný gólman De Arruabarrena.

Klíčový okamžik tohoto střetnutí se zrodil necelých deset minut před přestávkou. O vítězství Bragy rozhodl právě čtyřiadvacetiletý španělský útočník Djaló, jenž se po krásné akci svých spoluhráčů na levém křídle a finálním zpětném centru Borji zjevil před hranicí brankového území a z první s přehledem zavěsil pod břevno kolem marně se natahujícího De Arruabarreny.

Po změně stran tempo hry přeci jen opadlo - v 55. minutě sice chtěl navýšit náskok Bragy Ricardo Horta, nicméně jeho nepříjemný přízemní projektil zneškodnil domácí strážce. Ve zbývajícím průběhu pálil těsně vedle Mujica a na opačné straně také agilní Horta, na výsledku se proto nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele