33. kolo
11.05.2024 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Sporting vyhrál v Estorilu a překonal dva rekordy

Fotbalisté Sportingu i s mistrovským titulem v kapse pokračují v dobrých výkonech a opět prodloužili svou sérii ligové neporazitelnosti. V Estorilu vyhráli 1:0 a neprohráli už dvacet zápasů v řadě. Ligová výhra s číslem 28 je navíc rekordní v historii klubu a rekord Sporting překonal také v počtu získaných bodů.

Předváděná hra odpovídala tomu, že oba týmy mají největší bitvy ligového ročníku za sebou, a v diváci v přátelské atmosféře dlouho čekali na první zajímavou šanci. Té nakonec čelil v lize debutující devatenáctiletý Diogo Pinto v bráně Sportingu. Rodrigo Gomes unikl na levé straně Diomandemu a mladého brankáře po jeho střele zachránila tyč.

Sporting měl většinu času míč na svých kopačkách, ale šlo poznat, že hráči po oslavách zisku titulu polevili. Teprve v 62. minutě pořádně protáhl domácího brankáře Carného střelou z hranice velkého vápna Esgaio. Vzápětí jeho rukavice vyprášil také Gyökeres, ale stav zůstal nerozhodný.

S blížícím se koncem hosté stupňovali proti stále unavenější obraně Estorilu tlak. Většina šanci však skončila mimo bránu nebo u pozorného Carného. Až v 81. minutě přečíslil levé křídlo Nuno Santos, jehož přízemní centr proletěl malým vápnem až k volnému Paulinhovi, který s přispěním Rodriga Gomese poslal Sporting do vedení.

Estoril nebyl nikterak nebezpečným týmem a jeho výkon neodpovídal slušné formě z posledních zápasů. Nezopakoval tak domácí úspěch s Portem a Sportingu podlehl 0:1. Lisabonský tým naopak ještě zlepšuje nejúspěšnější ligovou sezónu v moderní historii.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele