2. kolo
18.08.2023 21:15 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Paulinho (© AFP)

Paulinho dvěma góly zajistil výhru Sportingu nad Casa Pia

Sporting CP navázal na výhru v prvním kole a také z malého lisabonského derby proti Casa Pia si odnáší tři body. Favorita poslal do vedení hned v úvodu zápasu Paulinho, a přestože domácí díky Clatonovi vyrovnali, byl to znovu Paulinho, který vrátil vedení na stranu Sportingu a rozhodl o jeho výhře.

Sporting předvedl dobrý vstup do utkání v minulém kole s Vizelou a podobně se mu povedl i úvod 2. kola. Už ve 3. minutě našel Esgaio přesným dloubákem v pokutovém území Paulinha, který střelou z voleje nedal brankáři Batistovi šanci.

Stejně jako před týdnem Sporting po nabytí vedení zvolnil, ale svého soupeře do nebezpečných akcí nepouštěl. Po necelé půlhodině hry ale Santosova sražená střela překvapivě orazítkovala břevno a z následného rohu hlavičkoval jen těsně vedle Paulinho.

Domácí nebyli navzdory nepříznivému stavu dopředu aktivní a spoléhali se zejména na rychlý přechod do útoku. První varování vyslal v závěru úvodního dějství Saviour, ale brankář Adán jeho střelu vyrazil. Po změně stran už se ale radovali, když stoper Varela krásnou průnikovou přihrávkou zachytil Claytonův náběh a brazilský útočník v šanci nezaváhal - 1:1.

Odměnu po krásné fotbalové akci si však hráči Casa Pia užívali jen pár minut. Santos totiž přízemním centrem našel v pokutovém území Paulinha, kterému domácí obránci nechali dostatek času a prostoru na zpracování míče a zkušený útočník jejich pohostinnosti naplno využil a vrátil Sportingu vedení.

To už si tým trenéra Amorima pohlídal, když nejnebezpečnější šanci na vyrovnání měl po rohovém kopu Andrade. Několik šancí měl ještě i Sporting, ale Edwards, Gyokeres i Geny pálili v dobrých pozicích těsně vedle. Sporting ale i tak dotáhl druhé ligové utkání k vítěznému konci a v lize zůstává stoprocentní.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele