26. kolo
17.03.2024 19:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Arthur Cabral (© AFP)

Trápení Benficy v Rio Maior ukončil jediným gólem zápasu Cabral

Jako na začátku sezony se musel cítit na lavičce lisabonské Benficy její trenér Roger Schmidt. Jeho svěřenci v utkání 26. kola Ligy Portugal na hřišti Casa Pia byli většinu herní doby lepším týmem, ale dlouho nemohli zlomit střeleckou smůlu. To se nakonec povedlo až střídajícímu Arturovi Cabralovi, jehož gól rozhodl o třech bodech pro favorita.

Benfica si vzhledem k jednobodové ztrátě na vedoucí Sporting a jeho zápasu k dobru nemůže dovolit ztrácet, čemuž ale vůbec neodpovídal její vstup do zápasu. První větší šanci si totiž po čtvrthodině hry vypracovali domácí, ale Felippe poslal centrovaný míč z voleje vysoko nad bránu.

Vzápětí poprvé rozvlnil síť za domácím brankářem Batistou Neves, ale jeho zakončení předcházel ofsajd Antónia Silvy, který se zapojil do hry a gól tak nebyl uznán. Po dvaceti minutách měl první střelecký pokus Marcos Leonardo, který dostal šanci v základní sestavě, ale slabou střelou jen pozdravil zkušeného Batistu.

Benfica optickou převahu nedokázala přetavit ve vyložené příležitosti. Skvělý důkazem je šance Rafy Silvy z 53. minuty, kdy se zkušený záložník rychle uvolnil od obránců, ale špatným pokopnutím míče se dostal z ideální úhlu a zamířil jen vedle brány.

Po hodině hry předvedl krásný centr do pokutového území Aursnes, který našel volného Antonia Silvu. Stoper Benficy ale poslal hlavou míč trestuhodně vedle a ukázal, proč je jeho místo v obranné řadě a nikoliv v útoku.

Vysvobození se hosté dočkali v 74. minutě, kdy Mário vyzval Cabrala k úniku po pravé straně hřiště. Brazilský útočník si navedl z křídla míč do pokutového území na levačku a překvapivou střelou na zadní tyč poslal Benficu do vedení.

To mohl po dalším uvolnění na pravé straně hřiště po velmi krátké době navýšit, ale Batista již byl připravený. I tak musel jen přihlížet trápení svých spoluhráčů, kteří už nedokázali utkání vyrovnat. Benfica porazila Casa Pia nejtěsnějším možným rozdílem a zůstává v bezprostředním kontaktu s prvním Sportingem.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele