25. kolo
18.03.2023 19:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Benfica převálcovala Vitórii a pokračuje v cestě za titulem

Fotbalisté Benficy opět dokázali, proč dotáhli svůj tým na ligový vrchol, kde má pohodlný náskok. S Vitórii Guimarães, která bojuje o účast v evropských pohárech, si totiž doma poradili 5:1 a zase se přiblížili po třech neúspěšných sezónách mistrovskému titulu.

Benfica letošní ligové sezóně prostě kraluje a nejinak tomu bylo také proti jinak houževnaté Vitórii. Už ve 13. minutě prodloužil Rafa Silva Grimaldův centr hlavou na Ramose, který potvrdil skvělou střeleckou formu a prudkou hlavičkou překonal brankářskou dvojku Vitórie Biaie.

Dvaadvacetiletý brankář si svůj druhý ligový start rozhodně neužíval. Amaro stáhl v pokutovém území prchajícího Rafu Silvu a Mário zahrával ve 28. minutě penaltu. Tu už posedmé v sezóně proměnil a dohnal Ramose na čele tabulky střelců.

Zkušenému záložníkovi se navíc ještě do konce poločasu podařilo svého mladého spoluhráče předběhnout. Ještě předtím sice zamířil Otamendi hlavou do tyče, ale z dalšího gólu se zaplněný stadión radoval až v 35. minutě. Po rychlém protiútoku přihrál Ramos Máriovi do stoprocentní šance a třicetiletý záložník skvělým zakončením potvrdil, že prožívá nejlepší sezónu kariéry.

Po změně stran tempo zápasu zvolnilo. Jediným vzruchem v úvodu byla vůbec první výraznější šance hostů, kdy proti střele Andrého Silvy musel zasahovat Vlachodimos. Nakonec to byla znova Benfica, která se radovala z gólu. Silva se v 69. minutě skvěle uvolnil ve středu hřiště a zahájil protiútok, na jehož konci nakonec po nepovedené Máriově byl hostující Daniel Silva, který míč poslal do vlastní sítě.

Vitória se po většinu utkání trápila, ale v 79. minutě předvedla krásnou gólovou akci. Nešťastník Silva skvělou průnikovou přihrávkou zachytil náběh Safiry, který poslal míč na malé vápno dobíhajícímu Andrému Silvovi, který ve skluzu překonal Vlachodimose.

Hosté se ale nakonec neoblíbenému pětigólovému přídělu nevyhnuli. Po na krátko rozehraném rohovém kopu poslal Neres centr na zadní tyč, kde míč špatně trefil Musa, ale odraz doletěl ideálně k Antonio Silvovi, který potvrdil dominantní vítězství Benficy.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele