3. kolo
30.08.2022 21:15 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Benfica otočila zápas proti Paçosu Ferreira a jde do čela ligy

Fotbalisté Benficy zvládli náročný domácí zápas proti houževnatému Paçosu Ferreira a zvítězili 3:2. Domácí celek jako jediný zvítězil i ve svém čtvrtém utkání a jde do čela Ligy Portugal. Hosté naopak pokračují ve špatném vstupu do sezóny a zůstávají bez bodů.

Od úvodního hvizdu měla míč častěji na kopačkách Benfica, která se snažila prokombinovat přes agresivní obranu soupeře. Právě agresivita dělala domácím ze začátku velký problém, a proto si první velkou příležitost vypracovali až po půl hodině hry. Grimaldo našel obloučkem za obranu Silvu, který míč přistrčil hlavou před prázdnou bránu Otamendimu a domácí kapitán nezaváhal. Minutu oslav ale nakonec překazil verdikt videorozhodčího, který přistihl v ofsajdu asistujícího Silvu a gól odvolal.

O necelých devět minut později byl Paços Ferreira poprvé aktivnější na soupeřově polovině a vybojoval rohový kop. Centr z něj sice byl odvrácen, ale míč se dostal ke kapitánovi Antunesovi, jenž se napřáhl z voleje a z první vyslal střelu mířící mimo bránu. Míč ovšem zvládl během letu hlavou usměrnit Koffi a k překvapení všech na stadionu svým prvním gólem v portugalské lize poslal hosty do vedení.

Radost hráčům Paçosu Ferreira nevydržela moc dlouho. Už ve 42. minutě prodloužil Silva nakopnutý míč na hranici pokutového území do pohybu Neresovi a letní brazilská posila s přispěním nepozorného brankáře Oliveiry srovnala skóre.

Hráči Benficy byli nabuzeni vyrovnávacím gólem a hnali se hned za dalším - ve 45. minutě střelou z hranice pokutového území orazítkoval tyč João Mário. V nastaveném čase už se ale zkušený portugalský reprezentant dočkal. Nešťastník Oliveira trefil místo centrovaného míče hlavu aktivního Baha a byl nařízen pokutový kop, který Mário s přehledem proměnil.

Domácí do druhého poločasu vstoupili ve velké pohodě a hned dvě minuty po změně stran rozvlnil síť po rychlé akci na pravém křídle Bah. Benfice však podruhé v utkání zkazilo radost z gólu ofsajdové pravidlo.

Benfica ale byla aktivnější a nakonec se dalšího gólu dočkala. Silva v 56. minutě uvolnil přesnou přihrávkou na levém křídle Mária, který našel přízemním centrem Ramose a jednadvacetiletý útočník přesným zakončením potvrdil působivou střeleckou formu.

Hosté se nevzdávali a využili příležitost k nachytání nepozorné obrany Benficy. V 80. minutě měl Delgado dostatek času a prostoru k přízemnímu centru z pravé strany, který prošel mezi nohama Morata a kolem Otamendiho až ke Koffimu, jehož práce před prázdnou bránu už byla snadná - 3:2.

"Orli" mohli bezprostředně po rozehrání znovu odpovědět, ale střídající Henrique Araújo trestuhodně přestřelil. Přesto už Benfica vedení udržela a zaznamenala ve čtvrtém zápase čtvrtou výhru, která jí vyšvihla na čelo ligové tabulky. Paços Ferreira zůstává s 0 body předposlední.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele