29. kolo
23.04.2023 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Benfica udolala Estoril a její na čele zůstává čtyřbodový

Fotbalisté Benficy splnili povinnost a před domácím publikem porazili o udržení bojující Estoril. O výhře favorita rozhodl jediným gólem zápasu na konci prvního poločasu zkušený kapitán Nicolas Otamendi.

Přestože výsledek naznačuje, že se Benfica na tři body hodně nadřela, byla v zápase od úvodního hvizdu dominantní. V úvodní fázi zápasu se do velkých šancí dostali v základní sestavě debutující mladík Neves a naopak velezkušený Rafa Silva, ale oba si počínali stejně neúspěšně.

Ve 34. minutě dostali domácí největší příležitost ke vstřelení vedoucího gólu. Hostující Araujo škrtl v pokutovém území nohu Mária a sudí Costa nařídil přísnou penaltu. K její exekuci se postavil sám faulovaný a nepovedenou střelou nevyzrál na brankáře Leiteho.

Ve 44. minutě ale po na krátko rozehraném rohovém kopu zatáhl míč do pokutového území Neres a přesným centrem našel osamoceného Otamendiho, který prudkou hlavičkou už otevřel skóre zápasu. Pětatřicetiletý kapitán svým prvním ligovým gólem v této sezóně zlomil nevydařenou období svého týmu, který v utkání nevedl v součtu skoro čtyři zápasy.

Po nezdaru v minulém kole se hráči domácího týmu mnohem intenzivněji soustředili na zajištěnou defenzivu. Hlavní roli hrál střelec jediného gólu Otamendi, který byl asi hlavním viníkem prohry v Chavesu, ale útočníkům Estorilu nic nedovolil.

Ani ofenzivní hráči Benficy ale po změně stran příliš neexcelovali. Světlou výjimkou bylo Musovo uvolnění v 72. minutě, po kterém překonal brankáře Leiteho, ale kvůli dřívějšímu ofsajdu Aursnese gól nebyl uznán. Benfica tak zlomila první negativní sérii této sezóny, porazila Estoril 1:0 a na čele ligy tak má čtyřbodový náskok na druhé Porto.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele