14. kolo
30.12.2022 22:15 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Benfice dlouhá pauza neprospěla, první ligovou porážku utrpěla v Braze

Benfica působila v podzimní části Primeira Ligy jako dobře namazaný stroj, ovšem po více než měsíc a půl trvající přestávce nevkročila do další etapy vůbec dobře a na půdě nevyzpytatelné Bragy prohrála jasně 0:3. Po dvanácti výhrách a jediné remíze tak utrpěla svou vůbec první porážku letošní sezóny a před následujícím zápasem určitě bude mít o čem přemýšlet.

Nicméně i přes špatný výkon v pátečním šlágru 14. kola zůstává na čele portugalské nejvyšší soutěže se ziskem sedmatřiceti bodů a před druhým Portem stále drží slušný pětibodový odstup. Braga naopak odčinila deset dní starý debakl ve čtvrtfinále Taça da Liga se Sportingem (0:5) a v tabulce zůstává třetí s jednatřiceti body. Mírný outsider začal naprosto skvěle a krátce po šedesáti odehraných sekundách vedl.

Přímý volný kop Nuna Sequeiry byl sice odvrácen, nicméně po následném bleskovém pasu si seběhl za obranu favorita zcela zapomenutý Abel Ruiz a ze sedmi metrů chladnokrevně zavěsil přímo pod břevno. Stejný hráč mohl navýšit náskok svého výběru krátce po pětadvaceti minutách, jenže tentokráte proti jeho přízemní střele ze čtrnácti metrů brilantně zasáhl jednoruč pozorný brankář Vlachodimos.

Domácí se přeci jen dočkali kýžené druhé trefy krátce po půlhodině hry a opět u toho byl nezastavitelný Ruiz. V tuto chvíli totiž zpětně předložil míč pro rozběhnutého spoluhráče Ricarda Hortu a jeho dělovku ze středu šestnáctky nedokázal Vlachodimos i přes pohotový zákrok zastavit. Benfica od tohoto okamžiku zabrala a do přestávky se snažila snížit, ale Otamendi v nastaveném čase první půle hlavičkoval zhruba o půl metru nad horní tyčku.

Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta vstoupili do druhé části lépe a v 51. minutě byli blízko ke skórování, avšak kroucenou střelu Aursnese ze střední distance fantasticky odvrátil svou pravou rukou nad branku připravený gólman Matheus. Braga definitivně stvrdila svůj úspěch v 70. minutě. Podruhé v utkání se totiž prosadil Ricardo Horta, který po obrovské hrubce dánského reprezentanta Baha obdržel finální pobídku do volného prostoru od Medeirose a z první pokořil bezmocného Vlachodimose přízemním projektilem.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Benfika si bude moct dovolit do konce sezony 3 krát potěšit nenáviděné sázkovky. Že by se tak stalo právě v tomto kole se na 1. pohled zdá téměř s nulovou šancí. Když se ale podíváme na výsledky Bragy doma a poslední 2 prohry , kdy byli vypsaní favorité, tak by to začalo pěkně do sebe zapadat. I takové výmrdy se dějí, a mají to na starost ruzní nagelovaní pinčlové.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hiko

co bleješ, měl jsi určitě tučně naloženo, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ty bys blil , kdybys měl tučně naloženo????

Reagovat
Hiko

ve druhé části svého "příspěvku" tipuješ výhru domácích, tak jsi určitě vyhrál balík

Reagovat
smazaný uživatel

nevyhrál. Chybí to podstatné, vata.

Reagovat
Hiko

no tak to rozumím, že se blbě vsází

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele