34. kolo
27.05.2023 21:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braga nachystala Paçosu Ferreira těžkou rozlučku s ligou

Fotbalisté Bragy zakončili na solidně zaplněném Estádio Municipal de Braga vydařenou sezónu a vyprovodili z ligy Paços Ferreira v poměru 3:0. Výhru Bragy zařídili góly v prvním poločase Djaló a Ricardo Horta, po změně stran přidal třetí trefu Banza.

Braga začala proti jistě sestupujícímu Paçosu Ferreira aktivně a velmi brzy šla do vedení. Už v 7. minutě aktivní Bruma převzal míč na levém křídle, prošel mezi čtyřmi hráči a nakonec v nadějné pozici trefil jen tyč. O minutu později se ale v pokutovém území dobře zorientoval jeho kolega z druhé strany zálohy Djaló a střelou z otočku poslal domácí tým do vedení 1:0.

Domácí tým byl zejména na levé straně hřiště výrazně aktivnější a měl jasnou převahu nad svým soupeře. Nebylo tak překvapením, když měl ve 29. minutě Bruma dostatek prostoru na levém křídle, aby našel v pokutovém území nabíhajícího Ricarda Hortu, který navýšil na 2:0.

Obrana hostujícího celku v prvním poločase opravdu nestíhala. Neuběhly ani dvě minuty od inkasování druhého gólu a na brankáře Oliveiru se hnal další útok, který tentokrát Djaló zakončil pouze do tyče. Na druhé straně v závěru úvodního dějství zahrozil nebezpečnou střelou z dálky Gaitán, ale Tiaga Sá nepřekonal.

Krasojízda domácího týmu pokračovala i po změně stran. V 51. minutě našel Ricardo Horta nadýchaným centrem hlavu střídajícího Banzy, který mířil přesně. Francouzský útočník se díky 11. gólu v sezóně stal po Hortovi nejlepším střelce svého týmu.

Hru hostujícího týmu při rozlučce s prvoligovou elitou doprovázel zmar a Braga mohla ještě několikrát navýšit své vedení. Nakonec však utkání skončilo 3:0 a Braga zakončila sezónu na 3. místě a může v létě zabojovat o Ligu mistrů. Paços Ferreira naopak konečné 17. místo posílá do druhé nejvyšší soutěže.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele