3. kolo
21.08.2022 19:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Iuri Medeiros (vlevo) slaví gól (© AFP)

Braga si smlsla na Marítimu, vyhrála o pět branek

Braga zatím odstartovala tuhle sezónu moc povedeně. Poté, co sehrála slušnou partii proti Sportingu a venku se výrazně nemazala ani s Famalicaem, neměla větší potíže doma v souboji s Marítimem, které zcela po právu utrpělo svou třetí porážku v řadě. O pět gólů se postaralo hned pět různých šutérů, dvakrát se domácí prosadili v první půli, třikrát pak ještě ve druhé.

Že Os Arsenalistas jsou v pohodě, prokázaly už úvodní okamžiky tohoto střetu. Již po dvou minutách hry se ocitl v solidním postavení Iuri Medeiros, nicméně bránu nakonec netrefil. O pár chvil později již přece napřímo vyzkoušel schopnosti brankáře Miguela Silvy, který jeho pokus vyrazil před sebe, a ani dorážející Ricardo Horta síť nezvlnil. Každopádně v 9. minutě se přece skóre měnilo, to když si André Horta elegantně vyměnil míč s Vítorem Oliveirou a druhý jmenovaný zacílil přesně na bližší tyčku. A ve 42. minutě Os Arcebispos udeřili gólově podruhé, poněvadž bránící Beltrame mizerně rozehrál, a jeho chybu zužitkoval Iuri Medeiros.

Ani po přestávce se obrázek dění na hrací ploše nikterak nezměnil. Braga byla v ofenzívě tím nebezpečnějším výběrem, který měl zápas plně kontrolou, Marítimo přitom velmi stěží mohlo ohrožovat protivníkovu branku. Přece se mohla konat jakási zápletka, kdyby střelu ze střední vzdálenosti od Tagueua, směřující pod břevno, nedokázal lapit nachystaný gólman Matheus.

Přesto se v tomto případě jednalo o sporadický moment, jenž nemohl domácí jakkoli rozhodit. Ti postupně dozásobili svoje vedení nad souborem z Funchalu ještě o další přesné zásahy, jež pouze korespondovaly se situací na trávníku. V 57. minutě v šestnáctce zachytil Banza centr z pravé strany od Iuriho Medeirose a snadno přelstil Miguela Silvu. V 65. minutě pak dlouhou přihrávkou Álvaro Djaló uvolnil Abela Ruize a ten svou tutovku též zdárně proměnil. A v 88. minutě se na listinu střelců uvedl i Rodrigo Gomes, jenž z úhlu využil pobídky Diega Laineze.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele