19. kolo
06.02.2023 22:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Sporting díky Chermitiho gólu v závěru porazil Rio Ave

Sporting po dominantním zápase s Bragou málem opět ztratil s papírově slabším soupeřem. Dlouho trvající bezbrankový stav na hřišti Rio Ave ale v závěru utkání svým prvním ligovým gólem v kariéře zlomil osmnáctiletý Youssef Chermiti, a zajistil tak Sportingu chudé vítězství.

Jakoby hostující hráči v úvodní dvacetiminutovce byli hlavami stále v Lisabonu. Žádná ofenzivní smršť se totiž tentokrát nekonala a více ze hry měli spíše domácí, na kterých ovšem zase šlo poznat, že jsou ve výsledkové i herní krizi.

Poté už začali přebírat iniciativu hosté, avšak obrana Rio Ave jasně ukazovala, proč v letošním ligovém ročníku patří mezi ty lepší. V celém prvním poločase tak byla největší šancí Moritova střela z hranice pokutového území, která jen těsně minula bránu.

Ani druhý poločas na podmočeném hřišti příliš fotbalové krásy nenabídl. Velkou šanci si v 53. minutě vypracovali domácí, když se k protiútoku po rohovém kopu vydal Boateng, ten kličkou posadil na zadek Inácia a jeho radosti zabránil až připravený Adán.

Sporting se snažil hrozit hlavně z centrů do pokutového území. Jeho vládce ale byl brankář da Siqueira, jenž si všechny míče stahoval pro sebe. První velkou šanci tak Sporting může datovat až do 65. minuty, kdy se k dalekonosnému pokusu odhodlal Gonçalves a orazítkoval břevno.

Spásnou nakonec pro Sporting byla 84. minuta a spolupráce mladých talentů. Ináciovu průnikovou přihrávku z půlky hřiště sice zaregistroval stoper William, jenže nedokázal cestě míče zabránit, a ten propadl k volnému Chermitimu. Osmnáctiletý útočník ve velké možnosti neváhal, a přestože si brankář da Siqueira na balón sáhl, otevřelo se skóre utkání.

Vedení už si Sporting v závěrečných minutách pohlídal a mohl slavit své třetí ligové vítězství v řadě. Na tuto sérii dosáhl už potřetí v sezóně, ještě se mu jí každopádně nepodařilo překonat. Příští týden proti Portu tak stojí před týmem Rubéna Amorima velká výzva.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele