20. kolo
26.01.2023 21:15 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Alex Grimaldo (© AFP)

Benfica s posledním Paçosem nezaváhala a na čele tabulky si zatím vytvořila sedmibodový náskok

Benfica ve čtvrteční předehrávce 20. kola naplnila papírové předpoklady na půdě beznadějného posledního Paçosu a díky dvěma trefám během úvodních jedenácti minut zvítězila 2:0. V tabulce Primeira Ligy si proto upevnila vedení se ziskem sedmačtyřiceti bodů a před druhou Bragou je už o bodů sedm. Naopak domácí si připsali na konto svou čtrnáctou prohru této ligové sezóny a jsou jednoznačně poslední osmnáctí s pouhými šesti body.

Jasný favorit pod vedením německého stratéga Rogera Schmidta začal v tomto střetnutí s velkým elánem a ani ne po sedmi odehraných minutách dle očekávání vedl. K přímému volnému kopu z necelých pětadvaceti metrů se totiž postavil sedmadvacetiletý španělský obránce Alex Grimaldo a svou nechytatelnou ránu levačkou usměrnil k přední tyči, brankář Marafona i přes zákrok nedokázal zabránit míči v cestě do sítě.

Neuběhly ani další čtyři minuty a lisabonský celek přidal svůj druhý rozhodující gól. Tentokráte se prosadil zkušený třicetiletý záložník João Mário, jenž po střele Aursnese a pohotovém zásahu Marafony přelstil ofsajdovou past a svou přízemní dorážku bez potíží usměrnil do zcela odkryté branky. Hosté od tohoto okamžiku přeci jen zvolnili, i přesto mohli skórovat do přestávky ještě dvakrát.

Nejprve vypálil z hranice šestnáctky Aursnes a Marafona famózním zákrokem jednoruč odvrátil balón nad břevno, poté napřáhl z patnácti metrů Gonçalo Guedes a levou tyč minul o necelý metr. Klub z Ferreiry chtěl zdramatizovat tento zápas pět minut před výměnou stran, jenže kroucený projektil Thomase skončil na pravé konstrukci.

Stejný hráč orazítkoval brankovou konstrukci ještě jednou a to zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, když z přímého volného kopu z dobrých pětadvaceti metrů napálil levou tyč. Domácím nebylo přáno vsítit gól ani ve zbývajícím průběhu. Ve čtvrté nastavené minutě mohl alespoň korigovat výsledek Fábio Gomes, ale i jeho bomba z dvanácti metrů se zastavila o tyč.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele