30. kolo
29.04.2023 21:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Alex Grimaldo (© AFP)

Benfica uspěla na půdě Gil Vicente a udržuje náskok na čele ligy

SL Benfica zvládla další krok k zisku mistrovského titulu a před klíčovým zápasem v příštím kole získala tři body na hřišti Gil Vicente. O výhře ligového lídra 2:0 rozhodla až závěrečné dvacetiminutovce díky gólu Chiquinha a penaltové trefě Grimalda.

Domácí šli do utkání s velmi špatnou ofenzivní formou, ale nedávno dokázali obrat o body Sporting a úvodní minuty naznačovaly, že podobné ambice mají i proti jeho lisabonskému rivalovi. Také první nebezpečnější zakončení předvedli domácí, když Boselli v 18. minutě z dálky prověřil bdělost Vlachodimose.

Hosté ale poté ukázali svou sílu a poprvé rozjásali opravdu početný tábor svých fanoušků, kteří obsadili prostory za oběma bránami, ve 23. minutě, kdy se po přihrávce Rafy Silvy do prázdné brány trefil Ramos. Nahrávající Silva se ale do samostatného úniku dostal z ofsajdové pozice a stav zůstal bezgólový.

O deset minut později se po nákopu z vlastní poloviny hřiště hnal do samostatného úniku Ramos, který sice na brankáře Andrewa nevyzrál, ale míč se k němu vrátil a on jej přihrál na malém vápně volnému Neresovi, který už se nemýlil. Stejně jako při předcházející akci, ale sklapla ofsajdová past a hosté museli podruhé krotit emoce.

Když už si to hráči Benficy konečně pohlídali, byl mladý brazilský brankář v bráně domácích rozchytaný. Vychytal tak obrovskou Neresovi šanci v 38. minutě i Florentinovu střelu ze závěru úvodního dějství.

Po změně stran se chybující defenziva Gil Vicente zlepšila, a tak si i první nebezpečnější střelu druhé půle připsali domácí. Vlachodimos ale byl pozorný a nebezpečný dalekonosný pokus Jean z 58. minuty vyrazil.

Všechny složité kombinace hostujících hráčů nakonec strčila do kapsy naprosto jednoduchá fotbalová akce. Aursnes poslal z pravého křídla centr přímo do náběhu Chiquinhovi, který prudkou hlavičkou poprvé regulérně překonal Andrewa.

Domácí chtěli z utkání vybojovat alespoň bod, ale jejich neschopnost vykombinovat nějakou smysluplnější akci vyvstala na povrch. Pět minut před koncem základní hrací doby navíc zahrál domácí kapitán Rubén Fernandes v pokutovém území rukou a Grimaldo nařízený pokutový kop proměnil. Závěrečnou gólovou tečku mohl ve velké šanci přidat Musa, ale trefil pouze břevno, a tak Benfica veze z Barcelos vítězství 2:0.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele