26. kolo
02.04.2023 21:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů FC Porto (© AFP)

Porto doma udolalo Portimonense a hájí druhou příčku

Fotbalisté FC Porto splnili roli favorita a poradili si na domácí půdě s Portimonense v poměru 1:0. Vrátili se tak na druhé místo tabulky, o které je na půl dne připravila Braga. O vítězný gól se postaral stoper Cardoso.

Přestože se Portu v posledních týdnech příliš nedaří, v utkání proti Portimonense mělo roli jasného favorita. Jeho soupeř má krom slabšího kádru také hlubokou krizi, a tak nebylo divu, že domácí od úvodního hvizdu dominovali.

Převaze na míče a jasné kontrole tempa hry však kontrolovalo nepřesné zakončení a kostrbatá finální fáze, která vedla k tomu, že se domácí po několika pokusech dočkali střely mezi tři tyče až v 15. minutě. Martínezovu střelu z voleje ale vyškrábl brankář Nakamura.

Martínez se k zakončení dostal hned několikrát, ale právě jeho kvalita hodně kolísala. Situaci tak do rukou po půl hodině hry vzal stoper Cardoso, který si naskočil na Wendellův centr a přesnou hlavou k tyči poslal Porto do vedení.

Po necelých dvou minutách ale mohlo být z ničeho nic vyrovnáno. Domácí brankář Ramos, který zastupuje zraněného Costu, nešťastně vyběhl proti míči za obranu a ve sprinterském souboji s útočníkem Júniorem na poslední chvíli zabránil snadnému zakončení do prázdné brány.

Po opravdu nabitých úvodních třiceti minutách se hra výrazně uklidnila a další velká šance byla k vidění až deset minut po změně stran. Obraně Portimonense uprchl Galeno a zkušeně překonal vyběhnuvšího Nakamuru. Gól byl ale nakonec po zásahu VARu odvolán, neboť mu předcházel Martínezův faul.

Naděje hostů na vybojování příznivého výsledku vzaly za své v 71. minutě, kdy Ventura před vlastním pokutovým územím zfauloval Martíneze, za což viděl druhou žlutou kartu a opustil hřiště předčasně. Porto tak porazilo Portimonense 1:0 a zůstává na druhém místě zajišťujícím přímý postup do základních skupin Ligy mistrů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele