24. kolo
10.03.2023 21:15 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Porto v nečekané přestřelce udolalo Estoril

Fotbalisté FC Porto se bez několika opor v základní sestavě protrápili k vítězství 3:2 nad Estorilem. Domácí favorité v utkání dvakrát vedli, ale soupeř dokázal vždy srovnat, a tak o jejich výhře rozhodl z penalty střídající spasitel Taremi.

Úvod utkání nijak nenasvědčoval tomu, že by Porto mělo s utrápeným Estorilem, který nenastartovala ani změna trenéra, nějaký problém. Už v 9. minutě obrana hostů nepohlídala hlavičkujícího Martíneze, který po rohovém kopu prodloužil míč na zadní tyč k také nehlídanému Grujičovi a ten hlavou poslal domácí do vedení.

První komplikaci v dešti, který vyhnal fanoušky z nekrytých míst, přinesla Portu 27. minuta utkání. Hosté vytvořili po nevydařeném protiútoku skrumáž před pokutovým území Porta a míč se odrazil ideálně ke Gouveiovi, který si v zakončení počínal zkušeně - 1:1.

Radost z vyrovnaného stavu vydržela hostujícímu týmu pouhé čtyři minuty. Obrana Estorilu si totiž špatně poradila s centrem a Martínez vybojoval míč v pokutovém území pro střílejícího Namasa. Ten sice nastřelil jenom tyč, ale u dorážky byl nejrychleji Franco, který se tak snadno prosadil proti svému bývalému týmu.

Po změně stran měli domácí podle očekávání převahu, ale potvrdit jí uklidňujícím gólem nedokázali. Naopak velká šance spadla v 67. minutě do klína Estorilu, když Carvalho nastřelil Pepeho ruku v pokutovém území a sudí Correia nařídil pokutový kop. Ten s velkým přehledem proměnil Geraldes a zmrazil atmosféru na stadiónu.

Ani napodruhé ale vyrovnaný stav dlouho nevydržel. Mexer šel v pokutovém území riskantně do skluzu proti Taremimu a zákrok se mu nepovedl, takže Estádio do Dragao viděl další penaltu. Tu kopal sám faulovaný Taremi a míč poslal zkušeně pod břevno.

Obrana Porta měla bez odpočívajícího Marcana velké potíže a Estoril sahal po dalším senzačním vyrovnání. V 89. minutě Gamboa protečoval sraženou střelu po standardní situaci a celému stadiónu musel spadnout kámen ze srdce, když míč proletěl těsně vedle brány. V šesté minutě nastaveného času ještě Geraldes nešetrně dohrál souboj a po druhé žluté kartě pro něj zápas skončil o pár vteřin dříve než pro ostatní. Porto tak po nečekaně těžkém zápase porazilo Estoril 3:2, ale příliš sil na úterní odvetu Ligy mistrů s Interem nepošetřilo.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele