30. kolo
30.04.2023 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Taremi vrátil Porto na druhou pozici, Boavista v derby skórovat nedokázala

Porto zvládlo městské derby s Boavistou a vrátilo se na druhou příčku tabulky. Uchovalo si tak naději na mistrovský titul, byť se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Benficu i nadále nemá osud ve vlastních rukou. Hosté nebyli na hrací ploše o nic horším týmem, kýženou cestu za vstřeleným gólem ale na rozdíl od soupeře nenašli. Ten rozhodl penaltou Mehdiho Taremiho.

Domácí se dostali do první větší šance v 14. minutě, to když Otávio nehlavičkoval z vůbec špatné pozice, nicméně jeho pokus minul o kousek bránu gólmana Rafaela Bracaliho. Ve 34. minutě se poprvé osmělila také Boavista, a to prostřednictvím Péreze, jehož pokus neudržel nejistý brankář Diogo Costa v rukavicích. Míč se šoural zřejmě i mimo prostor branky, pro jistotu ho však uklidil bránící Eustáquio do zámezí.

V 59. minutě přišel na řadu klíčový okamžik tohoto střetnutí. Ricardo Mangas ve vlastní šestnáctce nakopl nešikovně útočícího Andrého Franca, sudí Rui Costa nařídil pokutový kop, k němuž se postavil Taremi, a ten ho proměnil bez větších problémů.

V 66. minutě si sice Porto situaci zkomplikovalo, stoper Iván Marcano vyfasoval červenou kartu za zmaření zjevné brankové možnosti poté, co stáhl k zemi po své obrovské chybě Ricarda Mangase, těsné vedení každopádně udrželo až do konce. A to i proto, že Boženíkovu teč po centru z levé strany od Onyemaechiho v 87. minutě zlikvidoval Diogo Costa.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele