29. kolo
21.04.2023 21:15 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Hortův jediný gól opět stačil k vítězství Bragy

Fotbalisté Bragy uspěli v předehrávce 29. kola Ligy Portugal proti nováčkovi Casa Pia a odvážejí si z Lisabonu tři body a minimálně jednodenní pobyt na druhém místě tabulky. Výhru týmu ze severu zajistil stejně jako minulý týden jediným gólem zápasu jeho kapitán Ricardo Horta.

Hosté měli proti nováčkovi z hlavního města o motivaci postaráno. Nejenom, že se díky nedávným ztrátám Benficy otevřel souboj o titul, ale Casa Pia na podzim v Braze bral tři body. Dlouho však hledali cestu výraznějšímu ohrožení Batistovy brány. Nejblíže byl svým pokusem zpoza pokutového území až ve 35. minutě Ricardo Horta.

Úvodní dějství nabídlo jen ospalé tempo a více akce bylo k vidění až po změně stran. Už v 54. minutě totiž kotel Arsenalistas jásal gólovou radostí. Po průnikové přihrávce se v jasné příležitosti v pokutovém území objevil Ruiz, ale před vyběhnuvším Batistou poslal míč pod sebe na volného kapitána Hortu, který bez problémů trefil odkrytou bránu.

Casa Pia hrál po většinu utkání s favoritem vyrovnanou partii, ale k ohrožení brány se dostával velmi složitě. Zároveň se s postupujícím časem odkrýval prostor pro protiútoky Bragy. V 75. minutě zahájil rychlý přechod do ofenzivy nákopem za obranu Bruma, ale proti zakončujícímu Hortovi tentokrát Batista úspěšně zasáhl.

Horta nadále pronikal stále otevřenější obranou domácích a o deset minut později mohl po Pizziho prostrčení opět skórovat, ale zkušený Batista proti němu opět obstál. Braga si však své jednogólové vedení pohlídala a minimálně na jeden den postoupila na druhé místo ligové tabulky.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele