33. kolo
20.05.2023 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Braga neudržela s Boavistou nadějné vedení, i přesto si zahraje kvalifikaci Ligy mistrů

Hráči Bragy potřebovali v Portu na půdě místní Boavisty zvítězit, aby si definitivně zajistili třetí místo zaručující předkolo Ligy mistrů, jenomže získané vedení po necelé hodině hry nakonec ztratili v nastaveném čase a zdálo se, že před posledním kolem ještě nebudou mít třetí příčku jistou. Avšak v neděli je výraznou měrou potěšil nerozhodný výsledek 2:2 v městském lisabonském derby a nejprestižnější evropská klubová soutěž je tedy nemine.

SC totiž má na kontě pětasedmdesát bodů a před čtvrtým Sportingem si udrželo čtyřbodový odstup, o který v posledním kole již přijít nemůže. Houževnatá Boavista v podstatě neměla o co hrát, i přesto předvedla velmi dobrý výkon a po remíze 1:1 poskočila na desátou příčku s jednačtyřiceti body. Úvodních pětadvacet minut tohoto sobotního utkání probíhalo ve vlažnějším tempu, poté mohli jít hosté z ničeho nic do vedení.

Po hezké kombinaci před hranicí pokutového území převzal míč na levé straně Bruma a také nebezpečně vystřelil, ale svůj přízemní pokus poslal jen do boční sítě. Přesně po odehrané půlhodině zahrozil z přímého volného kopu ze střední distance Ricardo Horta, jenomže horní tyčku minul o několik decimetrů. Domácí vstoupili do druhého dějství aktivněji a v 51. minutě skórovali zásluhou aktivního Yusuphy Njieho, avšak jeho trefa přeci jen nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Svěřenci trenéra Artura Jorgeho z ničeho nic prorazili za dalších osm minut. Po pravém křídle všem unikl střídající španělský útočník Álvaro Djaló a svou střílenou přihrávkou hledal před brankou někoho ze spoluhráčů, do vlastní sítě si nakonec srazil balón skluzující Reggie Cannon.

Favorit tohoto střetnutí si pak tradičně hlídal těsné vedení a soupeře k ničemu nepouštěl, ovšem ve třetí nastavené minutě překvapivě inkasoval vyrovnávací gól. Prosadit se dokázal devětadvacetiletý gambijský útočník Njie, jenž po centru Abascala z levé strany akrobaticky zakončil k bližší konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / abola.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele