9. kolo
23.10.2021 21:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sebastián Coates (© AFP)

Sporting se nadřel, Moreirense ale přeci jen porazil díky trefě Coatese

Obhájce titulu Sporting stále pokračuje ve velmi solidních výkonech a všem jasně ukazuje, že to s obhajobou portugalského titulu, který loni získal po dlouhých devatenácti letech, myslí smrtelně vážně. Nyní přivítal houževnaté Moreirense a v žádném případě to neměl lehké, ovšem nakonec ho dokázal zdolat nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu s v tabulce udržel na druhé pozici s třiadvaceti body jen o skóre za vedoucím Portem.

Hosté se za svůj sobotní výkon v žádném případě nemusí stydět, nicméně na bodový zisk jim to nestačilo, a proto zůstávají až na čtrnácté příčce se ziskem sedmi bodů. Celek z města Moreira de Cónegos v žádném případě nepřijel do Lisabonu jen bránit a od samého začátku se snažil i útočit, první nebezpečnější možnost si vypracoval po necelé čtvrthodině hry.

Na konci pohledné akce stanul Rafael Martins, jenž se snažil skórovat ranou doprostřed branky, ale brankář Adán byl připraven a nadvakrát zkrotil balón v rukavicích. O pár minut později se skóre už přeci jen měnilo, ovšem dle předpokladů se o to postarali domácí. K rohovému kopu z levé strany se postavil Sarabia a svým načechraným centrem našel před hranicí brankového území právě jednatřicetiletého Coatese, který se hlavou trefil k bližší tyči.

Sporting měl lehce navrch i v následujícím průběhu a náskok mohl pojistit těsně před přestávkou, jenže Paulinho střílel z nadějné pozice o kousek nad břevno. Krátce po změně stran spálil stejný hráč další slibnou příležitosti, tentokráte poslal svůj pokus o několik decimetrů vedle pravé konstrukce. Domácí si pak pohlídali hubený náskok až do závěrečného hvizdu a svého protivníka vůbec k ničemu nepustili. Za zmínku stojí ještě jejich šance ze 74. minuty, kdy Nuno Santos těsně přestřelil břevno dělovkou z dvaceti metrů.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele