2. kolo
14.08.2021 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Benfica snadno skolila oslabenou Aroucu

Benfica si na své konto připsala již svou čtvrtou výhru v nové sezóně. Poté, co v předkolech Ligy mistrů skolila moskevský Spartak a na ligové scéně taktéž venku Moreirense, si poradila doma s nováčkem portugalské nejvyšší soutěže. Aroucu vlastně poslal do kolen moment hned z úvodních pasážích zápasu, prakticky po celou dobu se musela vyrovnávat s oslabením.

Konkrétně již v 8. minutě čelila červené kartě, kterou vyfasoval brankář Victor Braga, poněvadž vyběhl až za pokutové území, ve snaze zastavit podnikání Jaremčuka zasáhl míč rukou, a tak se za zmaření zjevné brankové možnosti musel pakovat po velmi krátké chvíli ze hřiště. Přesilovku hodlal brzy zužitkovat Waldschmidt, avšak z přímého kopu, i s přispěním zásahu náhradního gólmana Fernanda Castra, orazítkoval pouze břevno, k dorážce se pak propracoval bleskově Éverton, avšak trestuhodně hlavičkoval pouze do tyčky.

Bylo každopádně spíše otázkou času, kdy se lisabonský velikán nakonec přece propracuje k prvnímu přesnému zásahu. A toho se dočkal ve 38. minutě, to když Jaremčuk během rychlého brejku naservíroval míč z pravé strany do vápna, odkud se pohotově střelecky prosadil Waldschmidt. A o pět minut později se gólově uvedl i sám Jaremčuk, jehož na hranici brankového území pobídl svým pasem zprava Pizzi. Ukrajinský reprezentant tak při své premiéře v Primeira Lize od svého transferu z belgického Gentu okamžitě zaznamenal vstřelenou branku a jednu asistenci.

Hosté, hrající o jednoho muže v poli méně, mohli opravdu jen stěží otáčet pro ně nepříznivý vývoj utkání. Ve finále mohli být rádi, že se nemuseli smiřovat s ještě vyšší porážkou, protože As Águias zkrátka byli stále tím aktivnějším celkem, ale v koncovce ve zbývajících okamžicích hry jenom nebyli potřebně efektivní.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele