22. kolo
12.02.2022 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Darwin Núñez (© AFP)

Núňez dvěma góly přisoudil Benfice těsné vítězství nad Santa Clarou

Benfica navázala na minulé vítězství nad Tondelou, nutno ovšem říci, že ve střetnutí se Santa Clarou tři body urvala po lítém boji. As Águias nevyšel ideálně první poločas, museli po obrátce dohánět těsné manko a nakonec jim výhru řídil Darwin Núňez. Ten nejprve využil pokutový kop a prosadil se následně i ze hry. Na opačné straně se trefil Mohammad Mohebi.

Domácí si vytvořili první vyloženější možnost v 17. minutě, Rafa Silva uvolnil kolmicí do běhu Núňeze, který se ocitl sám před brankářem Marcem Pereirou, dloubl do balónu pravačkou, o kousek každopádně prostor mezi třemi tyčemi minul. A na druhém konci hřiště hosté zužitkovali svou první větší šanci k průběžnému vedení. Střelu Ruie Costy vyrazil ještě gólman Vlachodimos, dorážející Mohebi ho už nicméně bez zásadnějších problémů překonal.

Benfica byla po tomto inkasování opařená a mohla být ráda, že Vlachodimos ve 34. minutě nelovil ze své sítě míč také podruhé. Barreto centrem od rohového čtvrtkruhu našel na hranici brankového území nikým nehlídaného Boatenga, který hlavou zacílil, avšak ke své smůle zamířil jen do zámezí. V nastavení první půle ohrožoval Vlachodimose i sám Barreto, nebyl ale v úplně ideálním šutérském úhlu, čili se ani v tomto případě stav zápasu neměnil.

Ani ve druhém dějství lisabonský výběr rozhodně nezářil. A k vyrovnání v 60. minutě mu pomohla až penalta, kterou sudí Hélder Malheiro nařizoval za drcnutí bránícího Villanuevy v šestnáctce do Rafy Silvy, přičemž exekutor Núňez se pak z bílého puntíku nezmýlil. A jen o pár chvil později uruguayský forvard udeřil gólově podruhé, to když na zadní tyčce zacílil po pobídce od Jaremčuka. Santa Clara na dva rychlé obdržené góly poté reagovat nedokázala.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele