8. kolo
03.10.2021 21:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Braga přišla o výhru nad Boavistou v závěru, parádní trefu si zapsal Njie

Braga roli favorita v tomto souboji nepotvrdila. Boavista se za nepříznivého skóre nevzdala a udělala moc dobře, protože alespoň cennou plichtu jí zajistil v samém závěru střetnutí úchvatným projektilem Yusupha Njie. Domácí tak na ligové frontě už počtvrté z posledních pěti případů jen remizovali, a stále se jim tak výrazně vzdaluje vedoucí trojka v podobě Benficy, Porta a Sportingu.

V 11. minutě se ozvala poprvé Braga, a to prostřednictvím Dioga Leiteho, nicméně jeho střela skončila pouze v zámezí. Boavista se do první slibné šance dostala pouze o pár chvil později a okamžitě se ujala vedení. Centr Gustava se odrazil od bránícího Aliho Musratiho do vápna, tam míč nedokázal odvrátit do bezpečí stoper Vítor Tormena a jeho obrovského zaváhání využil Musa, který pohotově skóroval.

Nerozhodný stav ovšem nevydržel nikterak dlouho, ve 25. minutě se zdařilo domácím srovnat účty. Za obranou portského výběru se ocitl Galeno, který v šestnáctce nesobecky předložil přihrávku ještě na ze druhé vlny sbíhajícího si Iuriho Medeirose, a ten neměl problém přelstít brankáře Baíranvánda. A krátce po obrátce se Os Arcebispos dopracovali rovněž ke svému druhému přesnému zásahu v utkání. Konkrétně v 52. minutě Yan Couto uvolnil do pokutového území Ricarda Hortu, jenž i z ostrého úhlu propálil jak stopera Poroza, tak hlavně Baíranvánda.

V 58. minutě mohl odpor Boavisty definitivně zlomit Mario González, z dobrého postavení ale zamířil jenom slabě do rukavic Baíranvánda, v 73. minutě ho nepřekonal ani Galeno se svým slabším přízemním pokusem.

Když už se zdálo, že domácí přece tříbodový zisk uhájí, vyvedl je z ničeho nic z míry Njie v 89. minutě. Tomu za vápnem prostrčil merunu Gorré a následná dělovka se odrazila od vzdálenější tyčky za brankovou čáru. Gólman Matheus se marně natahoval po téhle opravdu skvostné pumelici, která bezpochyby patří k nejzářnějším ozdobám osmého kola Primeira Ligy, a možná nejen jeho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šikovní kucí, bez stresování.Možná i trochu live.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele