8. kolo
02.10.2021 21:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Sporting vyhrál v Primeira Lize potřetí v řadě, venku skolil očekávaně Aroucu

Poté, co si Sporting na přelomu srpna a září připsal na své konto dvě remízy v duelech s Famalicaem a Portem, se začíná přece dostávat zase na jakousi vítěznou vlnu. V Primeira Lize po následujících výhrách nad Estorilem a Marítimem skolil o branku taktéž nováčka portugalské nejvyšší soutěže z Aroucy. Favorit tohoto klání si zkrátka nakonec splnil svoje očekávané povinnosti.

Sotva sudí Rui Costa zahájil tenhle zápas, už musel být na pozoru domácí gólman Fernando Castro, který zasahoval vůči přízemnímu pokusu Pabla Sarabiy. V 9. minutě se ocitl v solidní pozici Paulinho, nicméně na Fernanda Castra z blízkosti nevyzrál ani on.

Leoes každopádně nakonec svůj úvodní tlak přetavili ve vedoucí gól ve 14. minutě. Na zadní tyči se zjevil zcela nehlídaný Pablo Sarabia, který sklepl míč pro Matheuse Nunese, a ten pak pohotově zacílil. Ačkoli se při letmém pohledu na opakované záběry zdálo, že zprvu nebude tahle trefa uznána pro předchozí ofsajd španělského záložníka, video ukázalo, že branka ve finále byla regulérní.

Aroucu jako by tenhle okamžik trochu vybudil, ve 27. minutě se poprvé zásadněji ozval Oday Dabagh, jeho pokus však skončil těsně v zámezí. K vyrovnání stavu nedošlo ani ve 38. minutě, to když Ba, naplno překvapený, kolik prostoru vlastně dostal, nasměroval balón jen slabě do rukavic připraveného brankáře Adána. Do přestávky se ještě snažil pohnout skóre směrem kupředu Pablo Sarabia, ani nadvakrát ale Fernanda Castra nepřelstil.

Utkání se začalo pořádně dramatizovat hned zkraje druhého poločasu. Arsénio ještě se svou hlavičkou po rychlém brejku neuspěl, Adán ovšem vyrážel merunu pouze na levačku Odaye Dabagha, jenž z voleje zacílil. Jenže nerozhodný stav nevydržel nikterak dlouho, v 54. minutě totiž dělovka Nuna Santose, tečovaná bránícím Thalesem, propadla za brankovou čáru. Domácí ve zbývajícím čase žádný další přesný zásah nezaznamenali, neboť Sporting působil hlavně v defenzivních činnostech jednoduše neomylně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opisovač to vidí takto 1,6-3,49-2,33. To by mohlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele