17. kolo
07.01.2022 19:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Santa Clara zaskočila Sporting a uštědřila mu první ligovou porážku v sezóně

Po sedmnáctizápasové sérii bez ligové prohry nestačil lisabonský Sporting na v této sezóně trápící se Santa Claru a z Azorských ostrovů odlétá bez bodů. Obhájci titulu hned dvakrát v zápase ztratili vedení a nakonec přišli i o šanci na zisk alespoň jednoho bodu.

Sporting vstoupil do utkání, jak už bývá zvykem, proti opatrnému obrannému bloku a od úvodních minut bylo jasné, že nebude snadné pro ofenzivní hráče Amorimovy družiny dostat se do příležitosti. V 10. minutě se ale do míče ze střední vzdálenosti opřel Palhinha a přesnou střelou k tyči otevřel skóre zápasu.

Hráči Sportingu bez hlavního trenéra na lavičce nebyli ve své kůži a brazilský prapor v čele s Lincolnem a Patricem o sobě dal po necelé půlhodině hry poprvé vědět. Druhý jmenovaný brazilský útočník se protáhl mezi obránci a sám před Ádanem jen těsně minul branku.

O pár minut později už se rychlý křídelník radoval z gólu, když jej na zadní tyči nepohlídal ani Esgaio, ani Neto, a Patric po přesném Sagnově centru hlavou rozvlnil síť, čímž i určil poločasový nerozhodný výsledek.

Neuběhlo ani pět minut po změně stran a opět se radovali hosté, kteří chtěli potvrdit roli favorita a odvézt si tři body. Pedro Goncalves v poslední době převzal roli přihrávače a nejinak tomu bylo i na půdě Santa Clary, kdy přesným centrem z hloubi hřiště našel v pokutovém území Sarabiu, který přesnou střelou z voleje vrátil vedení na stranu Sportingu.

Takový stav však netrval ani dvě minuty a už bylo zase vyrovnáno. Lincoln si na levém křídle rychle vyměnil míč s Patricem a na hranici pokutového území pohotově vystřelil k tyči, čímž překonal bezmocného Ádana.

Kdo očekával po dalším vyrovnání ofenzivní hody v podání hráčů Sportingu, tak musel být zklamaný. Lvi nedokázali dostat domácí celek pod tlak a další velkou šanci měli až v 69. minutě, kdy Sarabia nedokázal zopakovat vydařenou střelu z voleje.

Skvěle hrající Lincoln byl u většiny nebezpečných situací Santa Clary a nejinak tomu bylo také v 77. minutě. To zavelel k rychlému protiútoku, přihrál míč z pravé strany dobíhajícímu Ricardinhovi, a ten krásným angličanem zcela opařil hostující celek.

Dílo zkázy pro Sporting dokonal Braganca, který neunesl tíhu okamžiku, přišlápl na zemi ležícího Ricardinha a zaslouženě viděl od sudího Costy červenou kartu. Když se pak v nastaveném čase ve velké šanci mezi tři tyče netrefil Paulinho, bylo jasné, že se Lvi vrátí do Lisabonu bez bodů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4,21-4,43. To opraví.

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele