5. kolo
11.09.2021 19:00 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Santa Clara schytala debakl, Benfica si na její půdě s chutí zastřílela

Možná až nečekaně jednoznačně vyznělo měření sil mezi Santa Clarou a Benficou. Domácí, kteří ještě na konci srpna působili v Konferenční lize, si rozhodně představovali, že favorizovanému soupeři budou čelit daleko lépe, nakonec ovšem museli skousávat hned pětigólovou porážku. Úspěšný kvalifikant hlavní fáze Ligy mistrů měl zkrátka tohle utkání plně pod vlastní kontrolou.

První dějství přitom moc nenaznačovalo, že by se mohl udát takový rezultát, v jaký nakonec střetnutí vyústilo. Ve 25. minutě mohli z jakési pološance skórovat domácí, nicméně Cryzanův pokus byl zablokován bránícím Moratem. Ve 30. minutě se snažil výběr z Azor gólově udeřit opětovně, to již byl zakončující Lincoln vstřelenému gólu bezpochyby daleko blíže, avšak ke své smůle z přímého kopu orazítkoval pouze břevno. A ve 41. minutě Lincoln hostujícího brankáře Vlachodimose nepřelstil ani napodruhé, poněvadž jeho dělovka, mířící do šibenice, byla bravurně lapena.

Jestliže Benfica prakticky po celý průběh první půle působila vlastně neškodně, pak svému rivalovi jasně ukázala, že efektivní umí být především ona. A ve 42. minutě se dočkala svého prvního přesného zásahu. Álex Grimaldo od levé lajny uvolnil svou přihrávkou nabíhajícího si Rodriga Pinha, který nebyl v úplně nejjednodušším střeleckém úhlu, přesto na bližší tyči dokázal překonat gólmana Marca Pereiru.

Jak dobře As Águias zakončili první poločas, tak podobně vstoupili do toho druhého, a postupně začali v podstatě vysávat energii ze svého soka, který čím dál méně mohl věřit v pozitivní výsledek. Éverton v 54. minutě od středové čáry vyslal kolmici dopředu, umně ji poté zužitkoval ku prospěchu svému Núňez, který z vyložené pozice snadno vyzrál na Marca Pereiru. Obrana Santa Clary i nadále nevykazovala pevné základy, v 58. minutě se na listinu šutérů zapisoval i Rafa Silva, jenž po nahrávce Weigla zacílil přesně ke vzdálenější tyčce, přičemž zkoprnělý Marco Pereira se po balónu jenom ohlédl.

Do konce zápasu pak hosté pozměnili skóre ještě dvakrát. Nejprve v 62. minutě zase zaúřadoval Núňez, jehož pokus levačkou z hranice šestnáctky se odrazil od bránícího Mansura a Boatenga za záda Marca Pereiry. A v 68. minutě se o poslední klíčový okamžik tohoto duelu postaral Jaremčuk, který těžil ze spolupráce Gedsona Fernandese a Álexe Grimalda, druhý jmenovaný přitom vyprodukoval onu rozhodující asistenci.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V následujících 4 zápasech by to mělo být za 12 bodíku . V jednom bude ale překvápko. Otázka, kde??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele