20. kolo
02.02.2022 21:45 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Pablo Sarabia (© AFP)

Snadná práce pro Sporting, v městském derby hravě přetlačil Belenenses

Městské derby dopadlo očekávaným způsobem, tedy poměrně snadným vítězstvím Sportingu, který si proti lisabonskému rivalovi zapisoval na konto čtyři branky. V průběžném pořadí aktuálně poslední Belenenses skórovalo jednou a s takovou statistikou jednoduše na cenný výsledek pomýšlet nemohlo. Hosté si tak v Primeira Lize hlavně upevnili druhé místo.

Lepší začátek duelu si Sporting vlastně ani nemohl přát. Už v 11. minutě zaznamenal první branku tohoto klání, to když ve vápně dobře zapracoval Pablo Sarabia, který určitě v žádném případě nic neuspěchal, umně prostrčil míč do středu na zcela volného Paulinha, jenž se mohl zcela sám před brankářem Álvarem Ramalhem opravdu jenom velmi stěží zmýlit v koncovce.

A v 17. minutě mohli být Leões ještě spokojenější, protože Álvaro Ramalho lovil míč ze své sítě také podruhé. Ugarte přenechal balón Pedrovi Porrovi, ten se rozhodl z dálky napřáhnout a ukázkovou, nepříjemně plachtící pumelici nasměroval přesně na bližší tyčku. Belenenses se z tak brzkých ran oklepávalo ztuha, přesto mu vykřesal jakousi jiskřičku naděje Abel Camará.

Diogo Calila se v šestnáctce k hlavičce nepropracoval, jelikož merunu odvrátil bránící Nuno Santos, ovšem z halfvoleje ji následně nakopl levačkou rodák z Guiney-Bissau, který snad lépe šibenici soupeřovy brány nemohl trefit. Gólman Adán se marně snažil inkasování zabránit, tahle dělovka by představovala problém nejenom pro jedničku Sportingu mezi třemi tyčemi. A ve 27. minutě mohl Abel Camará úřadovat podruhé, jenže na Adána nyní nevyzrál.

Jinak však byl i nadále nebezpečnější hostující výběr. Ve 34. minutě selhal v koncovce Pote, který pokus z vyložené pozice namířil jenom nad břevno, ve 41. minutě se neprosadil Pablo Sarabia, jehož zakončení, tečované bránícím Dannym Henriquesem, stačil pochytit Álvaro Ramalho. Španělský záložník ve službách Verde e brancos nicméně nemusel dlouho smutnit.

V nastavení první půle se totiž i on dočkal svého přesného zásahu, na zadní tyči zdárně využil přízemní pas, směřující skrz pokutové území, od Nuna Santose. Po obrátce se udála už pouze jedna změna skóre, hned zkraje druhého dějství se o ni postaral Paulinho, jenž se uvedl gólově podruhé do tohoto střetnutí poté, co svou hlavou zužitkoval centr Pedra Porra z pravé strany.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele