6. kolo
01.11.2020 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting CP deklasoval Tondelu a dostal se do čela tabulky

Favorizovaný Sporting dokázal potvrdit úlohu favorita proti Tondele a hlavně díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase ji porazil celkem hladce po výsledku 4:0. Díky tomuto úspěchu se vyšvihl do čela tabulky se šestnácti body o bod před druhou Benficu a v šesti odehraných ligových duelech zvítězil již popáté. Jeho nedělní protivník má naopak zcela opačné starosti a s pouhými pěti body na kontě je až na šestnácté barážové příčce.

Domácí poprvé zahrozili již po pěti odehraných minutách, kdy přímý volný kop Joãa Mária z pravé strany přistál na hlavě volného Coatese, který však minul levou tyč o několik decimetrů. Krátce po dvaceti odehraných minutách se zjevil ve velmi nadějné možnosti pozdější hrdina Pedro Gonçalves, jenž všem unikl na levé straně, ale pak zblízka nedokázal propálit připraveného brankáře Trigueiru.

Ihned na to se dostal k zajímavé střele z hranice pokutového území Mendes, nicméně jeho razantní projektil dokázal Trigueira vyrazit do strany. Zhruba deset minut před přestávkou selhal ve stoprocentní možnosti Gonçalves a stanul sám před Trigueirou, avšak svou ranou ze čtrnácti metrů si na něj znovu nepřišel a vybojoval pouze rohový kop. Domácí se dočkali zasloužené vedoucí trefy v samém závěru prvního poločasu.

Přesnou mušku měl Gonçalves, který po přetaženém pasu Pedra Porra stanul u vzdálenější konstrukce a bez větších potíží rozvlnil síť. Stejný hráč dokázal navýšit náskok svého výběru čtyři minuty po změně stran. Tentokráte po rychlém brejku dva na dva obdržel nahrávku do před brankového prostoru a se složitějším zakončením si dokázal poradit, balón z první nechytatelně usměrnil pod břevno.

Hostům se povedlo z ničeho nic udeřit v 54. minutě, kdy svůj samostatný únik úspěšně zakončil střídající Mario González, ovšem jeho trefa nakonec neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Lisabonský celek se mohl definitivně uklidnit v 79. minutě. Na levé straně téměř od brankové čáry odcentroval Nuno Santos a našel kopačku Porra, jehož nechytatelná dělovka z voleje zapadla k protější tyči. V nastaveném čase ještě uzavřel gólový účet slovinský kanonýr Andraž Šporar, svou dorážku snadno usměrnil do branky kolem bezmocného Trigueiry.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vsports.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele