32. kolo
11.05.2021 21:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting zdolal Boavistu a slaví svůj 19. mistrovský titul

Lisabonský Sporting dotáhl svou misi do úspěšného konce a po úterní těsné výhře nad zachraňující se Boavistou (1:0) slaví v portugalské lize vytoužený titul, na který čekal dlouhých devatenáct let. Ve své stočtrnáctileté historii dosáhl na svůj devatenáctý triumf a v příštím ročníku se může těšit na návrat do základní skupiny Ligy mistrů. Naopak hostující výběr čeká ve dvou zbývajících duelech nervy drásající bitva o holé přežití.

Domácí celek navíc prodloužil šňůru bez ligové porážky na dvaatřicet utkání v řadě, doposud vybojoval dvaaosmdesát bodů a před druhým Portem drží nedostižný osmibodový náskok. Klub z Porta se naopak nachází až na šestnácté barážové příčce s třiceti body a musí se velmi dobře připravit na poslední dvě střetnutí. Sporting vstoupil do tohoto utkání s velkým odhodláním a v úvodní dvacetiminutovce si vytvořil hned několik gólových možností.

Nejprve napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Nuno Santos a svou kroucenou střelou orazítkoval vzdálenější konstrukci, vzápětí se po rohovém kopu vyšvihl do vzduchu Paulinho a svou hlavičku minul protější tyč zhruba o metr. Krátce po odehrané čtvrthodině zkusil vystřelit také João Mário, nicméně levou tyčku netrefil o několik decimetrů. Jasný favorit znovu zahrozil přesně v polovině úvodního dějství.

Na vynikající kolmici Santose si naběhl Nuno Mendes a tvrdě vypálil z mírného úhlu, jenomže k jeho smůle pouze napálil bližší spojnici. Sporting se dočkal zaslouženého vedoucího gólu deset minut před výměnou stran. Na levé straně se zjevil Nuno Santos a svou prudkou přihrávkou našel před hranici brankového území Paulinha, jenž z první nekompromisně zavěsil přímo pod horní tyčku.

Hosté se v žádném případě nevzdali a ještě do přestávky chtěli srovnat, nicméně projektil Nuna Santose z osmi metrů brilantně zneškodnil gólman Adán. Do druhého dějství opět lépe vstoupili svěřenci trenéra Rúbena Amorima a ve 47. minutě byli blízko k pojištění svého náskoku, avšak volný Paulinho nechal vyniknout jen brilantního brankáře Jardima.

Pak se hra přeci jen uklidnila a Sporting si hlídal dostatečný náskok. V 78. minutě se za defenzívou Boavisty zjevil rozběhnutý Pedro Gonçalves a dostal se i do zakončení, ovšem z mírného úhlu trefil bližší konstrukci. V následujících minutách se již nic zásadního nestalo a po závěrečném hvizdu vypukly na trávníku mohutné oslavy Sportingu, které provázel i pestrobarevný ohňostroj.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Han střelil první

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele