2. kolo
26.09.2020 19:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Benfica v lize uspěla i podruhé, doma vyzrála na Moreirense

Benfica evidentně už zapomněla na neúspěšnou loňskou sezónu i nedávné nečekané vypadnutí z předkola Ligy mistrů z půlky září. A v novém ročníku LigyNOS zatím zůstává stoprocentní. Poté, co si v minulém kole venku smlsla na vždy nepříjemném Famalicau, si před vlastními fanoušky věděla rady taktéž s Moreirense, jemuž nakonec vsítila dvě branky.

Domácí kouč Jorge Jesus, který byl jmenován do staronové funkce před začátkem tohoto ročníku, zatím zvládá povinnosti na portugalské scéně velmi dobře. Ačkoli fanoušci museli být nespokojeni poté, co porážka v Soluni vyřadila As Águias z milionářské soutěže, v Primeira Lize si nijak stěžovat nemůžou. Benfica zatím vážně nenarazila na těžší překážku.

Hosté loni v březnu, ještě před přerušením fotbalového dění vlivem pandemie koronaviru, svého soupeře notně překvapili a uhráli na Estádio da Luz nečekanou remízu. V listopadu roku 2018 tam dokonce slavili nad portugalským gigantem vítězství. Jenže tentokráte se v ofenzívě střelecky ani jednou neprosadili, a nenavázali tak na minulý skalp Farense.

Už v 5. minutě se pokoušel změnit dosud bezbrankové skóre Núňez, historicky nejdražší posila portugalské ligy vůbec, nicméně rychlý brejk nepřetavil v úvodní gól, poněvadž nemířil nejpřesněji. Ve 20. minutě již ale lisabonský celek rozvlnil síť. Everton centr z rohového čtvrtkruhu vyslal na hranici brankového území a odtud Rúben Dias hlavou přesně zacílil.

Hosté se snažili na nepříznivě se vyvíjející stav zareagovat o osm minut později, zpoza šestnáctky napřáhl velmi nebezpečně Lucas Rodrigues, jeho nepříjemně plachtící pokus, mířící pod břevno, však dokázal vyrazit do zámezí brankář Vlachodimos. Ve 37. minutě chtěl náskok Benficy navýšit Vertonghen, jeho hlavičku však zastavil gólman Mateus Pasinato.

Moreirense sice na hrací ploše celkově nepůsobilo vyloženě jedovatým dojmem, alespoň co se týče hry směrem dopředu, Benfica si každopádně pořád nemohla být jistá finální výhrou. I proto se snažila přidat nějaký pojišťující přesný zásah. Například v 59. minutě, zakončení Waldschmidta ovšem zastavil na poslední chvíli na brankové čáře vracející se stoper Rosič.

Ani v 64. minutě se Benfica nedostala do nějakého většího klidu, protože střelu Evertona z úhlu vychytal u své bližší tyčky pozorný Mateus Pasinato. V 80. minutě již ale přece svěřenci trenéra Ricarda Soarese inkasovali. Jejich sok podnikl bleskový výpad, rychlonohý Núňez unikl podél pravé lajny, přihrál pak před branku a tam našel skórujícího Seferovice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele