24. kolo
21.03.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Rafa Silva (© AFP)

Benfica popáté v řadě udržela čisté konto, i díky němu skolila oslabenou Bragu

Stačila pouhá dvě kola a Braga spadla z druhé příčky až na čtvrtou. Po remíze s Famalicaem, na jehož půdě už před týdnem nepředvedla žádný povedený výkon, nebodovala před nynější reprezentační přestávkou ve šlágru kola s Benficou, proti níž mimochodem ani neskórovala. A právě lisabonský celek se před svého protivníka v průběžném pořadí o jeden bod vmáčknul.

Pořád každopádně platí, že boj o druhé místo, které zaručuje přímou účast v Lize mistrů, a o to třetí, které znamená aspoň předkolo milionářské soutěže, bude ještě zřejmě hodně tuhým počínáním nejen pro tyto dva celky, ale rovněž pro Porto. Všechny tři družstva v tabulce totiž dělí jenom čtyři body, přičemž po mezinárodní pauze na ně ještě čeká deset ligových kol.

Hosté před tímto střetnutím vykazovali slušné rozpoložení. Poté, co v Evropské lize vypadli s londýnským Arsenalem, vyhráli ve čtyřech případech v řadě, včetně toho v rámci semifinále Portugalského poháru, a navíc čtyřikrát v řadě udrželi čisté konto. A že v současné chvíli v obranných činnostech opravdu nijak nezaostávají, potvrdili v pořadí pátou udrženou nulou.

Do první vážnější příležitosti se propracovali právě oni v 10. minutě, to když svou přihrávkou Waldschmidt uvolnil do běhu Álexe Grimalda, ten se z pozice levého křídelníka řítil sám na brankáře Matheuse, jenže toho ve finále z blízkosti trefil jen do nohy. Ve 38. minutě hodlal skórovat hlavičkou Seferovic po standardce Taarabta, fantasticky ovšem zakročil Matheus.

Situace se následně pro domácí dosti zkomplikovala ve 39. minutě. Už ve 27. minutě obdržel první žlutou kartu kapitán Fransérgio poté, co fauloval Waldschmidta, a ani pak se s ním sudí Joao Pedro Pinheiro nepáral, poněvadž vysokou nohou trefil Rafu Silvu, udělil mu i podruhé kartu žluté barvy a vyloučil ho ze hry. V oslabení si Braga s nesnadnou událostí neporadila.

Ačkoli klidně před poločasem mohla udeřit ona, protože stoper Otamendi po nedorozumění se svým spoluhráčem Lucasem Verissimem zbytečně přišel o míč, toho se chopil atakující Lucas Piazón, avšak možné katastrofě nakonec zabránil gólman Helton Leite. Naopak těsně před přestávkou se stačila prosadit střelecky Benfica, po přihrávce Seferovice zacílil Rafa Silva.

V 50. minutě se snažil vyrovnat Joao Novais, ke své smůle nicméně trefil z přímého kopu jen břevno, v 56. minutě tak mohli As Águias svůj náskok navýšit a to také udělili, jelikož po brejku a pobídce Rafy Silvy se nenechal přemlouvat Seferovic. Os Arcebispos mohli mírnit následky porážky v 81. minutě, jenomže Šporarův pokus z úhlu zlikvidoval Helton Leite.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,98-3,68. Opět skvělá práce od bookmakera. On musí, ví totiž že je x sázkařu, kteří mají i lepší znalosti než on sám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele