8. kolo
29.11.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Braga doma udolala Farense a udrží se na druhém místě

Braga zvládla nečekaně náročné domácí utkání s Farense a díky gólu Elmusratiho v závěru utkání zvítězila nad nováčkem 1:0. Domácí měli po většinu utkání převahu, ale podobně jako na začátku sezóny se trápili v zakončení.

Carlos Carvalhal svým svěřencům opět naordinoval útočnou taktiku, a ti si první šanci vypracovali již ve 13. minutě, kdy se po kombinaci na levém křídle dostal k míči Castro a střelou z předklonu donutil k zásahu brankáře Defendiho. O pět minut později prověřil Castro pozornost brankářské jedničky hostů střelou z dálky.

Krátce po úvodní dvacetiminutovce se již poněkolikáté v utkání uvolnil na levém křídle Galeno. Brazilský záložník poslal přesný přízemní centr na přední tyč Paulinhovi, jehož zakončení ale pohotovým zákrokem vyrazil Defendi.

Ve 27. minutě si doposud nejslabší chvilku v sezóně vybral domácí brankář Matheus. Osmadvacetiletý Brazilec zaváhal při rozehrávce a před aktivně napadajícím Gauldem zbrkle odkopl míč pouze k Aouacheriovi, od něhož se míč dostal přes Gaulda k Mansillovi, který střelou k tyči překonal nejistě zasahujícího Matheuse. Gauld se ovšem při protiakci vracel z ofsajdu a rozhodčí branku neuznal.

Hosté se pokoušeli favorita zaskočit rychlými protiútoky, ale jejich zakončení scházela kvalita, a tak žádná ze střel již neohrozila prostor mezi třemi tyčemi. Naopak na druhé straně držel bezbrankový stav skvělý Defendi, který v závěru prvního poločasu vyrazil Paulinhovu hlavičku po Castrově centru.

Braga i po přestávce pokračovala v honbě za vedoucím gólem, ale její smůla před bránou nebezpečně připomínala první domácí utkání sezóny se Santa Clarou. Medeiros v úvodu druhého dějství střelou zpoza pokutového území rozezvučel tyč.

Poté se již začala projevovat únava Arsenalistas spojená s náročným zápasovým programem, a ti bez většího nápadu obléhali obranný blok Farense. Další šance přišla až v 71. minutě, kdy centrem z levé strany hřiště našel Sequeira volného Novaise, ale ten v jasné šanci trefil pouze Defendiho.

Domácí se nakonec dočkali až samotném závěru utkání, kdy se míč po dlouhém dobývání pokutového území centry poodrážel k volnému Elmusratimu a libyjský reprezentant přesnou dělovkou pod břevno rozhodl o osudu utkání. Braga si připsala další ligové vítězství a minimálně do dalšího kolo udrží druhé místo v tabulce.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele